2012-05-02 01:07:26
Φωτογραφία για Αναγνώστρια θίγει το θέμα των εκδιδόμενων γυναικών που βρέθηκαν θετικές στον ιό του HIV
Μετά τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και ανέδειξαν το πρόβλημα των μη ελεγχόμενων εκδιδομένων αλλά και... την πόσο μικρή αντίληψη διαθέτουμε ως κοινωνικό σύνολο,απέναντι στο θέμα της αντισύλληψης και της προστασίας γενικότερα ως άτομα,θα ήθελα να θίξω μερικά θέματα που αφορούν καταρχάς στην συγκάλυψη τέτοιων ζητημάτων αρχικά από την οικογένεια και δευτερευόντως από το σχολείο και τον κοινωνικό περίγυρο στο σύνολο του.

Το θέμα της αντισύλληψης είναι ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Αυτό όμως πηγάζει από την αποσιώπηση της συνουσίας.Λέμε ΣΣΣΣΣ όταν κάποιος αναφέρει ένα τέτοιο θέμα και βρίσκονται κοντά παιδιά,είμαστε προστατευτικοί με το να θεωρούμε ότι το να μην ακούσουν για αυτό θα τα αποτρέψει από το να το κάνουν.

Ε λοιπόν πλανόμαστε οικτρά Με την μη ενημέρωση οδηγούμασταν,οδηγηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να οδηγούμαστε στην παραπλάνηση των νέων ατόμων.


Το απαγορευμένο αρχικά θέμα συζήτησης θα γίνει τελικά απαγορευμένη πράξη.

Όταν εμείς δεν προστατεύουμε τα παιδιά μας οδηγώντας τα στην σωστή συμπεριφορά απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό -ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή ζήτημα-είμαστε συνυπεύθυνοι για όλα όσα μπορεί κάποια στιγμή να τους συμβούν.

Στην τελική εμείς πως συλληφθήκαμε ,μέσω άμεμπτης πράξης;

Και ως επίσης το γνωστό σε όλους μας μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που ποτέ δεν είδαμε να υλοποιείται στα ελληνικά σχολεία.

Για να μην μιλήσω για τα ΣΚΑΣΕ που έχουμε ακούσει είτε από τους γονείς ή από συγγενικά μας πρόσωπα όταν προσπαθήσαμε κάποτε να κάνουμε ερωτήσεις επί του θέματος.

Για να μην μιλήσω για τις ευθύνες υπηρεσιών –αρμόδιων φορέων –υπουργείων για την μη προστασία και έλεγχο εδώ και χρόνια όλων αυτών των νεαρών ατόμων –δυστυχώς πολλά μέσα στην ανάγκη τους για να εξασφαλίσουν απαγορευμένες ουσίες ή ακόμη και τα προς το ζην-

Όλα αυτά οδηγούν την κοινωνία στα σκοτεινά μονοπάτια που καλείται να αντιμετωπίσει μετά από τα χρόνια του κουκουλώματος των θεμάτων___ σεξ-αντισύλληψη-προφυλακτικό-

προστασία μας___

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ-ΣΥΖΥΓΟΙ-ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΗΛΟΙ…ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ.

Μαμά Jazzy

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ