2012-05-01 08:37:03
Φωτογραφία για Ο κόσμος μελετά την ελληνική ακροδεξιά
Σε "πολεμική" ετοιμότητα τα επιτελεία των κομμάτων καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ενώ πληθαίνουν τα άρθρα, τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα στις ελληνικές εκλογές από τον ξένο Τύπο, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Την...

παράσταση εδώ "κλέβει" η εντυπωσιακή άνοδος της ακροδεξιάς, που ερμηνεύεται ως σημείο των "καιρών" της λιτότητας...

Μετά το Reuters, και το Associated Press μεταδίδει εκτενές ρεπορτάζ... γνωριμίας με την ακραία οργάνωση, το οποίο επισημαίνει την οργή που υπάρχει απέναντι στον πολιτικό κόσμο και τονίζει ότι μία εξτρεμιστική δύναμη επιχειρεί να καλύψει το κενό με την υπόσχεση να... "ξεβρομίσει τη χώρα".

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η οργάνωση αυτή έχει μία σκοτεινή πλευρά -που δύσκολα καλύπτεται-, έχοντας κατηγορηθεί πολλάκις για επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τονίζει το AP, αποφεύγουν τις ερωτήσεις γύρω από τις καταγγελίες για τη βίαιη δράση τους, υποστηρίζοντας ότι... δεν γνωρίζουν.


Την εκτίμηση ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου όχι μόνο δεν είναι πιθανό να λύσουν τα προβλήματα, αλλά ίσως φέρουν πολιτικό χάος διατυπώνουν οι Sunday Times σε άρθρο που έχει να κάνει με τη δράση της "Χρυσής Αυγής".

Προστίθεται ότι το κόμμα ίσως "βγάλει" 15 έδρες στη Βουλή αν επαληθευτούν όσα προβλέπουν οι έρευνες και ότι στην περίπτωση αυτή δεν είναι απίθανο οι νέοι βουλευτές να χρησιμοποιήσουν την πολύ αγαπητή σε αυτούς βία κατά αριστερών και διαφωνούντων συναδέλφων τους.

Στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και στο ότι αποτελεί θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, αναφέρεται δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Το δημοσίευμα σχολιάζει επίσης "η παρουσία των μεταναστών στους δρόμους της χώρας αποτελεί έναν εύκολο στόχο για τα κόμματα της ακροδεξιάς".

Μικρά εκλογικά

Τον κώδωνα του κίνδυνο για το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έκρουσε με συνέντευξη στο Reuters, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενώ στο κόμμα επικρατεί προεκλογικός "πυρετός" με συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα που καθόρισε το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών ως την κάλπη.

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα, τονίζοντας ότι "πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι".

Από τη Θεσσαλονίκη η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει στη "στρούγκα", δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε εκ νέου τον Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος περί της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και θα σας στείλει και τους δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας".
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ