2012-04-30 12:40:40
Φωτογραφία για Αριστερά ή δεξιά: ποιό είναι το καλό σας προφίλ;
Έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Wake Forest ρώτησε 37 φοιτητές, άντρες και γυναίκες, να αξιολογήσουν πόσο «ευχάριστη» έβρισκαν την αριστερή και την δεξιά πλευρά προσώπων, και βρήκαν πως υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στο αριστερό προφίλ.

Παράλληλα, κατέγραφαν τη διαστολή της κόρης του ματιού, η οποία αντιδρά όταν το μάτι εστιάζει σε κάτι ενδιαφέρον, και είδαν πως η κόρη μεγάλωνε όταν έβλεπε την αριστερή πλευρά ενός προσώπου και μίκρυνε όταν έβλεπε την δεξιά πλευρά.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δέκα ασπρόμαυρες φωτογραφίες αντρών και γυναικών, τις οποίες μετά ανέστρεψαν αριστερά-δεξιά για ένα δεύτερο σετ φωτογραφιών – και στα δυο σετ φωτογραφιών, οι ερωτηθέντες προτιμούσαν το αριστερό μάγουλο, άσχετα αν πράγματι ήταν αυτό ή όχι. Δηλαδή, στην ανεστραμμένη φωτογραφία επέλεγαν την αριστερή πλευρά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν η δεξιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η προτίμηση στην αριστερή μεριά ενός προσώπου μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι τα αριστερά μάγουλα προβάλλουν συνήθως μεγαλύτερη ένταση συναισθημάτων, καθώς εκείνη η πλευρά ελέγχεται από το δεξί τμήμα του εγκεφάλου, εκείνο δηλαδή που ελέγχει τα συναισθήματα.
 
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η γυναίκα είναι ιερή...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η γυναίκα είναι ιερή...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ