2012-04-30 12:38:10
Φωτογραφία για Η εκλογική νίκη… αυξάνει τη λίμπιντο του ψηφοφόρου!
Οι ψηφοφόροι την ημέρα των εκλογών  δεν κρατούν μόνο την τύχη της δημοκρατίας στα χέρια τους μπαίνοντας πίσω από το παραβάν Σε μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας και του εκλογικού αποτελέσματος για εκείνους που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μπορεί να έχει επίσης σημαντικές επιπτώσεις στην τόσο στην υγεία όσο και τη συμπεριφορά τους.

1# Ψηφοφορία και σεξουαλική ορμή

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers  παρατήρησαν αύξηση στις αναζητήσεις σε ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού στο Διαδίκτυο, μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας το Google Trends, οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση στον αριθμό της αναζήτησης σεξουαλικού περιεχομένου, από τους ψηφοφόρους των κερδισμένων των εκλογών (σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο LiveScience.com). Η τάση αυτή παρατηρήθηκε και στις δύο προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις του  2004 και το 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


Αυτή η έρευνα δείχνει ότι όταν γνωστοποιείται ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, οι ψηφοφόροι αναζητούν τη σεξουαλική ικανοποίηση συχνά μέσω της πορνογραφίας. Επιπλέον, παρατηρείται αύξηση στα επίπεδα της τεστοστερόνης, με αντίστοιχη συνέπειατην αύξηση της σεξουαλικής όρεξης.

Άντε παιδιά και με τη νίκη 2# Ψηφοφορία  και Τεστοστερόνη

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Duke& του Michigan  οι άνδρες ψηφοφόροι των οποίων η παράταξη υπέστη εκλογική ήττα, παρουσίασαν σημαντική πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης σε λιγότερο από μία ώρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν «πιο δυστυχισμένοι, υποχωρητικοί και δυσαρεστημένοι". Αντίθετα αποτελέσματα σημείωσαν οι ψηφοφόροι του νικητή της εκλογικής αναμέτρησης (όπως προαναφέραμε) με την τεστοστερόνη τους να εκτινάσσεται στα ύψη. 

Παράλληλα, στην ίδια έρευνα που αφορούσε στις γυναίκες υποστηρίκτριες είτε των νικητών είτε των χαμένων της εκλογικής αναμέτρησης,  δεν παρατηρήθηκε παρόμοια αλλαγή στα επίπεδα ορμονών  (τώρα εξηγείται η ‘στροφή’των ανδρών ψηφοφόρων προς το internet…..)

3# Η ψηφοφορία προκαλεί άγχος

Τον περασμένο Ιούλιο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ,  βρήκαν υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης (η οποία απελευθερώνεται όταν το άτομο βρίσκεται υπό πίεση)σε ψηφοφόρους,λίγο πριν εκείνοι ψηφίσουν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η απρόσμενη φυσική και συναισθηματική αντίδραση μπροστά στην κάλπη μπορεί να επηρεάσει την απόφαση ενός ψηφοφόρου.

Το βάρος της επικείμενης επιλογής μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός για ορισμένους ψηφοφόρους. Φεύγοντας όμως από την κάλπη και έχοντας ασκήσει το  δικαίωμα του εκλέγειν, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας(πράξη συμμετοχής στα κοινά) έχει θετική επίδραση στην ψυχική και τη σωματική υγεία τους (CBSNEWS report 2004).

4# Ψηφοφορία και Οδική Ασφάλεια

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο σαςτην ημέρα των εκλογών, φροντίστε να φορέσετε τη ζώνη ασφαλείας και να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με έρευναπου έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και του Επιστημονικού Κέντρου  Sunnybrook, τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα  έχουν 18 % περισσότερες πιθανότητες να συμβούν την  ημέρα των εκλογών από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη μέρα. Οι ερευνητές αναφέρουν μια σειρά από λόγους για την τάση αυτή, συμπεριλαμβανομένων των "έντονων συναισθημάτων, ανησυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα, και κινητικότητα περισσότερων ακατάλληλων οδηγώνστους δρόμους."

5# Ψηφοφορία και Ψυχική Υγεία

Το 2010, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ‘Social Science Quarterly’ ερευνήθηκαν τα ποσοστά αυτοκτονιών μετά τις εκλογές κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ  1981 -2005. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επέλεγε το νικητή της εκλογικής αναμέτρησης το ποσοστό αυτοκτονίας παρουσίαζε μείωση. Παράλληλα τοίδιο συνέβαινε και όταν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επέλεγε τον ηττημένο της εκλογικής αναμέτρησης αντίστοιχα.

Ο Ρίτσαρντ Νταν, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, αποδίδει το αποτέλεσμα στην κοινωνική συνοχή των ψηφοφόρων εντός της ίδιας κοινότητας που κατέχουν τις ίδιες πεποιθήσεις και μοιράζονται την ίδια εμπειρία. Στην περίπτωση αυτήτο εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει επηρεάζει τους  ψηφοφόρους.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άκου το όνειρο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άκου το όνειρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ