2012-04-30 11:42:03
Φωτογραφία για Καταγγελία - Αίτηση: «Πλημμελής άσκηση των καθηκόντων υδραυλικού και απώλεια εσόδων του Δήμου Διονύσου...
Ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδης κατέθεσε στο Δήμο Διονύσου την υπ’ αρ. πρωτ. 10917/26-4-2012 Καταγγελία-Αίτησή του με θέμα «Πλημμελής άσκηση των καθηκόντων υδραυλικού και απώλεια εσόδων του Δήμου Διονύσου λόγω ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε αντικατάσταση εκατοντάδων μη λειτουργούντων υδρομετρητών», της οποίας το περιεχόμενο έχει ως εξής:

Πριν τη συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης επί του 15ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της όγδοης συνεδρίασης του Δ.Σ., με τίτλο «Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων», και συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 21-3-2012, μετέβην στο Δήμο γιά να ενημερωθώ σχετικά με την ώρα που είχε ορίσει η υπηρεσία, προκειμένου, με τη συνδρομή υδραυλικού του Δήμου, να διενεργηθεί σχετική αυτοψία παρουσία μου, όπως την είχα ζητήσει, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ενδείξεις καταγράφουν τρεις υδρομετρητές υδροληπτών στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου, γιά τους οποίους προτείνονταν υπερβολικά μεγάλου ύψους διαγραφές χρεώσεων, που υπερέβαιναν, γιά τον καθ’ ένα, τα 6500 €.


Εκεί ενημερώθηκα ότι η πραγματική ένδειξη του ενός εκ των τριών υδρομετρητών, που ανήκε στον …., ήταν 762 κυβικά και όχι 802 κυβικά, όπως βεβαίωσε (ψευδώς) την υπηρεσία ο υδραυλικός του Δήμου …. με την από 24-2-2012 διαπιστωτική του πράξη. Σημειωτέον ότι η τελευταία (αναληθής) ένδειξη αυτή (802 κ.μ.) εφέρετο να παραμένει η ίδια τα τελευταία 5 χρόνια στους σχετικούς βεβαιωτικούς καταλόγους.

Επίσης, όπως προέκυψε, ο εν λόγω υδρομετρητής δε λειτουργούσε και κατέγραφε, στην πραγματικότητα, από το 2005 μέχρι το 2012, την ίδια ένδειξη 762.

Δηλαδή, ενώ ο υδρομετρητής ήταν από το 2005 μέχρι το 2012 «κολλημένος» στην ένδειξη 762, από το έτος 2007 και μετά η ένδειξη αυτή εφέρετο (ανακριβώς) στους βεβαιωτικούς καταλόγους ως 802.

Και, όχι μόνον αυτό, αλλά ο άνω υδραυλικός εβεβαίωνε εγγράφως, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ, ότι το συγκεκριμένο υδρόμετρο στις 24-2-2012 είχε ένδειξη … 802 κ.μ.(!!!)

Αυτό σημαίνει ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε εικονική αναγραφή και βεβαίωση ενδείξεως υδρομετρητού, γεγονός που καθιστά αναξιόπιστη τόσο την εν γένει διαδικασία καταμέτρησης των υδρομετρητών, όσο και τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων διαγραφών χρεώσεων ύδρευσης, κατόπιν βεβαιώσεως του συγκεκριμένου υδραυλικού.

Επί πλέον, όπως προέκυψε, σημαντικός αριθμός υδρομετρητών (καμιά πεντακοσαριά) δε λειτουργούν εδώ και χρόνια, κάτι γιά το οποίο είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι του Δήμου συμπεριλαμβανομένων των κ. κ. Καλαφατέλη και Πέππα.

Στις 13:45 της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Κρυονερίου, με περίμενε ο πιό πάνω υδραυλικός, ο οποίος όμως μου διαμαρτυρήθηκε, και μάλιστα σε έντονο ύφος, ότι ήταν απασχολημένος και ότι δεν ήταν δουλειά του να μεταβαίνει με δημοτικούς συμβούλους και να τους υποδεικνύει υδρομετρητές.

Εγώ του απάντησα ότι ήρθα κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να ελέγξω τους τρεις υδρομετρητές, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου και ότι, εάν αυτός νομίζει ότι δεν υποχρεούται να με συνδράμει, εγώ δε μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει.

Όπως κατάλαβα, ο εκνευρισμός και η άρνηση του πιό πάνω υπαλλήλου να μου υποδείξει τους τρεις υδρομετρητές θα πρέπει να οφείλονταν στο ότι αυτός, κατά τα προεκτεθέντα, ήταν εκτεθειμένος με εικονικές καταγραφές και βεβαιώσεις, σε ό,τι αφορά τις ενδείξεις υδρομετρητών.

Αμέσως μετά επέστρεψα στο Δήμο και επισκέφτηκα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Πέππα στο γραφείο του και του εξέθεσα με κάθε λεπτομέρεια τα πιό πάνω γεγονότα και μάλιστα ενώπιον του ….. , τον οποίο ο ίδιος εκάλεσε στο γραφείο του.

Η διαβεβαίωση που είχα από τον κο Αντιδήμαρχο ήταν ότι θα επιληφθεί άμεσα του όλου θέματος, θα γίνουν οι σχετικές προμήθειες και ότι, το συντομότερο δυνατόν, θα αντικατασταθούν όλοι οι υδρομετρητές που δε λειτουργούν, ούτως ώστε να μην χάνονται πολύτιμα έσοδα γιά τον Δήμο.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή μέχρι σήμερα, παρά το ότι παρήλθε ένας και πλέον μήνας, δεν είχα καμία ενημέρωση σχετική με το θέμα αυτό, επανέρχομαι, εγγράφως αυτή τη φορά, και παρακαλώ να μου γνωρίσετε

1. Τις σχετικές ενέργειες που έγιναν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Πέππα (ή άλλο αρμόδιο του Δήμου) στην κατεύθυνση ελέγχου του υδραυλικού …. , σε ό,τι αφορά τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.

Συναφώς, θεωρώ ότι τόσο οι καταμετρήσεις των υδρομετρητών όσο και ο επανέλεγχος των ενδείξεών τους, επ’ ευκαιρία εξέτασης αιτημάτων διαγραφών βεβαιωμένων οφειλών ύδρευσης, θα πρέπει να διενεργείται, δι’ ευνοήτους λόγους διαφάνειας, από συνεργείο δύο (τουλάχιστον) υδραυλικών, εκ των οποίων ο ένας (τουλάχιστον) να μην είναι υδραυλικός της περιοχής.

2. Τον αριθμό όλων των μη λειτουργούντων υδρομετρητών στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου (προς το παρόν), το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργεί καθ’ ένας εξ αυτών και σε ποιούς υδρολήπτες αυτοί αντιστοιχούν.

3. Γιατί ο κ. Πέππας (ή οποιοσδήποτε άλλος αρμόδιος ή συναρμόδιος) αδρανεί και, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του, οι μη λειτουργούντες υδρομετρητές εξακολουθούν να παραμένουν «ακλόνητοι στη θέση τους» χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα όχι μόνον να ζημιώνεται ο Δήμος οικονομικά αλλά και κάποιοι να επωφελούνται σε βάρος των υπολοίπων, αφού πρόκειται γιά ανταποδοτικά τέλη και όσα δεν πληρώνει ο ένας τα πληρώνει ο άλλος.

passipoularidou.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ