2012-04-29 20:27:54
Φωτογραφία για ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Παρέστη σήμερα η Εφημερίδα μας στην διακαναλική συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. ΄Τεχνικά προβλήματα δεν μας επέτρεψαν να έχουμε Live ρεπορτάζ από το Ζάππειο όπως σε είχαμε υποσχεθεί, γιατί δεν υπήρχε Internet. 

Επίσης μέχρι αυτή την ώρα  (20: 14) υπήρχε διακοπή του Intrenet στα γραφεία της Εφημερίδας μας.

Το Ρεπορτάζ από το Ζάππειο και τι απάντησε ο κ. Αλ. Τσίπρας σε ερώτηση της  Εφημερίδας μας.

Κάλεσμα λοιπόν προς τους αριστερούς πολίτες, τους κομμουνιστές, τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οικολόγους και όσους θέλουν να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα , να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον σχηματισμό μίας αριστερής κυβέρνησης, απηύθυνε με τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές "ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, το φάντασμα μιΑς κυβέρνησης της αριστεράς", είπε ο κ
. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει πανικό στην εγχώρια διαπλοκή και το κατεστημένο, που οργανώσουν τις δυνάμεις τους , συκοφαντούν και λοιδορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε , αυτό το όνειρο να μην γίνει πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα το καταφέρουν, καθώς όπως είπε, τα μηνύματα που παίρνει από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από θετικά .

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς όπως είπε η πρότασή του για μία κυβέρνηση της αριστεράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη , είπε ο κ. Τσίπρας , υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα, όπως είπε έχει περιγράψει και τα βήματα που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση του Μνημονίου ,για να ανατραπεί η πορεία καταστροφής της χώρας.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του για το θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα με τους ''Ανεξάρτητους Έλληνες'' του κ. Καμένου, ο κ.Τσίπρας κατήγγειλε ότι το πολιτικό κατεστημένο και η διαπλοκή έχουν πανικοβληθεί από την προοπτική μιας νίκης της αριστεράς και έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με δυνάμεις με τις οποίες μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα και ούτε λίγο , ούτε πολύ ,λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, μας έχουν αποκαλέσει τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και μας κατηγορούν και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση της αριστεράς, είπε ο κ.Τσίπρας, θα είναι μιά προοδευτική κυβέρνηση, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.

Οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ , είπε ο κ. Τσίπρας τους γυρίζουν μπούμερανγκ , γιατί δεν πείθουν κανέναν πια. Στην ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από το ΚΚΕ για συμφωνίες των συνδικαλιστών του με την εργοδοσία για μειώσεις μισθών ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε λέγοντας οι δυνάμεις του κόμματός του είναι δυνάμεις αντίστασης και όπως είπε το τι μπορεί να έχει συμβεί σε επιμέρους θέματα δεν είναι κριτήριο για τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ως παράδειγμα την στάση του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή, όπου αποφάσισε να ψηφίσει λευκό παρά να στηρίξει αριστερό υποψήφιο. Σήμερα , είπε ο κ. Τσίπρας κρίνεται το μέλλον του τόπου και η πορεία καταστροφής δεν μπορεί να ανατραπεί χωρίς κυβέρνηση της αριστεράς

Η Ερώτηση της Εφημερίδα μας και η απάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα

Γ. ΚΟΥΜΑΡΕΛΑΣ («The New Daily Mail»): Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να σας κάνω προσωπική ερώτηση και μάλιστα μπορεί να μην είναι ποδοσφαιρική. Τα δυο τελευταία χρόνια λοιπόν οι νέοι θυσιάζονται στο βωμό της οικονομίας ως Ιφιγένειες. Εσείς ως νέος πολιτικός και ως νέος άνθρωπος τι  μήνυμα τους στέλνετε; Τους στέλνετε μήνυμα ελπίδας;

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Κουμαρέλα έχετε απόλυτο δίκιο. Είπα εν τη ρήμη του λόγου μου πριν από λίγο ότι το πιο σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι οι νέοι επιστήμονες, είναι το ερευνητικό δυναμικό, το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Αιμορραγούμε αυτή τη στιγμή, φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό.

Έχουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης και αυτή τη φορά αυτό το κύμα μετανάστευσης δεν είναι από ανειδίκευτους εργάτες όπως ήταν τη δεκαετία του ’50 και του ’60, είναι από ανθρώπους που μπορούν να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, της κοινωνίας μας. Και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον πλούτο της χώρας μας είναι η πιο σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα το επιστημονικό δυναμικό, οι νέοι επιστήμονες, τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό. Και για να σταματήσει αυτό, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καθεστώς δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Έχω πει κι άλλες φορές εμείς δεν διεκδικούμε να ποντάρουμε, δεν τζογάρουμε πάνω στην εξαθλίωση του λαού μας, στην εξαθλίωση ποντάρουν αυτοί που τη δημιουργούν με τις επιλογές τους γιατί θέλουν τους νέους αλλά και ολόκληρο τον λαό, να είναι εγκλωβισμένοι, όμηροι, να μην είναι ελεύθεροι να κάνουν επιλογές. Εμείς θέλουμε τον κόσμο να είναι ελεύθερος να κάνει επιλογές, γι' αυτό και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία Δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

Μου δίνετε όμως την ευκαιρία να σας πω ότι απέναντι σε αυτό το υπερσυντηρητικό πρότυπο τρίπτυχο που αναδεικνύει ο κ. Σαμαράς στις προεκλογικές του εκστρατείες «Θεός – πατρίδα – αγορά» αυτό λέει, εμείς προβάλλουμε ένα άλλο τρίπτυχο, το τρίπτυχο: «Άνθρωπος – κοινωνία – δημοκρατία».

Εμείς έχουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Εμείς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη και εμείς ιδιαίτερα με τους νέους ανθρώπους θέλουμε να συγκροτήσουμε τη δυνατότητα μιας νέας δημοκρατικής και πολιτισμικής αναγέννησης της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Στόχος βεβαίως  που δεν μπορεί να κριθεί μονάχα σε μια εκλογική αναμέτρηση. Δεν θα είναι όμως ένα μονόπρακτο η πάλη που θα δώσουμε για να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας, θα είναι ένας διαρκής αγώνας. Όμως θα είναι μια κρίσιμη επιλογή αυτή των επόμενων εκλογών και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ