2012-04-28 18:17:27
Φωτογραφία για ΕΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ....ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Τα πολιτικά κόμματα ερίζουν ήδη για την επόμενη μέρα, όχι στη βάση των προγραμμάτων τους για τη σωτηρία της χώρας, αλλά στο αν και ποιοί θα συγκυβερνήσουν και με ποιούς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τις Προγραμματικές Δεσμεύσεις του κόμματος, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην Κομοτηνή. Την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη.

Το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού επισκέφτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, και είχε διάλογο με εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων. «Εδώ, από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, εκπέμπουμε ένα μήνυμα για εργασία, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλαγή σελίδας στην ψυχολογία του Έλληνα.  Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο από μία παράταξη, η οποία έχει για σημαία της και η οποία ελπίζει μόνο σε μία λέξη: Τη λέξη Ανάπτυξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.


Μήνυμα στους πολίτες να στείλουν στη βουλή ένα πανίσχυρο ΚΚΕ έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας να υπάρξει αποδυνάμωση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Η Γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην REAL NEWS ζητά η όποια κυβέρνηση να είναι αδύναμη και κατηγορεί τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις πως υπόσχονται ότι θα σώσουν τον λαό ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ , χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια. Εν τω μεταξύ, η Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησε περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα στον Άγιο Δημήτριο.

«Επαναληπτικές εκλογές σημαίνει η Ελλάδα στο απόσπασμα» τονίζει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, εκφράζοντας την εκτίμηση πως τελικά ο λαός θα ψηφίσει με τη λογική και όχι με το θυμό και την απαξίωση. «Αν ψηφίσει ο κόσμος όχι με θυμό, δηλαδή με απαξίωση αλλά συμμετοχικά με τη λογική, θα βάλει τις δυνάμεις στη σειρά που επιβάλλεται για να μπορέσουν να έχουν ρυθμιστικό λόγο την επόμενη μέρα», τόνισε Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέπτεται σήμερα τα Ιωάννινα, ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στο Αγρίνιο. Στις 4 Μαΐου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στις 20.00 το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο», υπογράμμισε από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  θα δώσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, 29/4, στις 13.00, στο Ζάππειο όπου θα είμαστε κι' εμείς εκεί για να υποβάλλουμε τις ερωτήσεις μας. Την ίδια ημέρα, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Τα Τρίκαλα είναι ο τελευταίος σταθμός της διήμερης περιοδείας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στη Θεσσαλία. Κατά την επίσκεψή του στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας είχε επαφές με τοπικούς φορείς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, καθώς και με στελέχη και φίλους της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στη Λάρισα αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις και στις οικονομικές προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα μετάσχει σε οποιοδήποτε debate, υπό οποιουσδήποτε όρους, σύμφωνα με δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη. «Στόχος είναι να μάθει ο ελληνικός λαός τι θα συμβεί στις 7 Μαΐου», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνοντας πως μία εβδομάδα πριν τις εκλογές αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός από τα κόμματα είναι αλήθειες, προτάσεις και διάλογο. Η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 12:30 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε το Σάββατο από τα Χανιά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος δυτικής Κρήτης του οικονομικού επιμελητηρίου. Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη. «Πιστεύουμε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλλημα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθειάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών».

Στο φαινόμενο της μετανάστευσης αναφέρθηκε από την Τρίπολη ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Αρκαδία, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη ενώ συνομίλησε και με πολίτες της περιοχής. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι «η Ελλάδα έχει αρχίσει να εγκαταλείπεται. Υπάρχει μία νέα μετανάστευση των νέων παιδιών που βλέπουν ότι στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης και των τραπεζιτών, δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη να γεμίσουν πάλι οι πόλεις μας και τα χωριά μας. Να έρθει πάλι η ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη θλίψη και η θλίψη πρέπει να γίνει θυμός που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χώρας μας από τους τοκογλύφους κα τους ντόπιους συνεργάτες τους».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στη REAL NEWS, δείχνει «πόρτα» σε ενδεχόμενη συνεργασία με τα κόμματα που στήριξαν το Μνημόνιο και τονίζει πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.  Ο κ. Καμμένος, ξεκαθαρίζει πως δεν αναγνωρίζει το Μνημόνιο και δηλώνει πως την επομένη των εκλογών «το σχέδιο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και η δυστυχία της ελληνικής οικογένειας, οι αυτοκτονίες, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν». Παράλληλα κάνει σαφές πως δεν θα δεχτεί μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεσμεύεται πως θα επαναφέρει κλιμακωτά μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009.

Με επισκέψεις και συναντήσεις στην Κρήτη συνεχίζονται οι περιοδείες των Οικολόγων Πράσινων. Σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συνεπικεφαλής της εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, παρουσίασε τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τον τουρισμό  και μετέφερε το μήνυμα του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. «Στη χθεσινή συζήτηση για το ντιμπέιτ», σημείωσε ο Γ. Παρασκευόπουλος, «ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν ότι δεν μας θεωρούν μέρος του πολιτικού συστήματος. Τους ευχαριστούμε γι' αυτό, καθώς πλήθος πολίτες ψάχνουν δημοκρατική ψήφο τιμωρίας όλου του πολιτικού συστήματος. Θυμίζουμε όμως ότι κοινοβουλευτικά κόμματα ήταν πάντα και αυτά που εκπροσωπούνταν μόνο στην ευρωβουλή. Η δημοκρατία και ο διάλογος δε μπορούν λοιπόν να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα κανενός».

«Η Δανειακή Σύμβαση αποτελεί στην ουσία Οδικό Χάρτη εξόδου από την ευρωζώνη, καθώς επιβάλλει δημοσιονομικούς στόχους τόσο ανέφικτους (δημοσιονομικά πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, για μια εικοσαετία) που καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν έχει πετύχει ως τώρα. Αποτελεί λοιπόν μνημείο υποκρισίας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που την υπέγραψαν, να αυτοπαρουσιάζονται ως εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», πρόσθεσε.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ