2012-04-28 08:00:02
Φωτογραφία για Δύο πακέτα διακοπών στην Ελλάδα στην τιμή του ενός
Μεγάλες εκπτωτικές προσφορές σε τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα, που φτάνουν και έως και στο 60%, προσφέρουν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους διστακτικούς συμπατριώτες τους.

Ο εμπορικός διευθυντής της Olympic Holiday, Φώτης Λαμπριανίδης, δηλώνει στην Τέλεγκραφ ότι στην ουσία προσφέρονται δύο πακέτα διακοπών για την τιμή του ενός, με έκπτωση 50%.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι κρατήσεις προς Ελλάδα έχουν καταγράψει -σύμφωνα με ορισμένα γραφεία- πτώση από το Φεβρουάριο, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ παρότρυνε του Βρετανούς επισκέπτες να δηλώνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα στα κατά τόπους προξενεία. «Με τον τρόπο αυτό, είχε πει ο κ. Χέιγκ, θα είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός τους σε περίπτωση ανάγκης διαφυγής τους από τη χώρα σε ενδεχόμενη αναταραχή λόγω εξόδου από το ευρώ».

Οι εκπτωτικές προσφορές είναι μεγαλύτερες στα πακέτα που περιλαμβάνουν ναυλωμένες πτήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων. Για παράδειγμα, πακέτο μίας εβδομάδας για την Κρήτη το Μάιο, με πτήση από το Μάντσεστερ κοστίζει μόλις 139 λίρες ανά άτομο, περίπου 170 ευρώ. Η αρχική τιμή για το ίδιο πακέτο ήταν 349 λίρες/428 ευρώ.


Μία εβδομάδα στη Ζάκυνθο μπορεί να κοστίσει μόνο 168 λίρες/206 ευρώ το άτομο, δύο εβδομάδες στη Σάμη 353 λίρες/433 ευρώ και επτά νύχτες σε τετράστερο ξενοδοχείο στην Κω μόνο 201 λίρες/246 ευρώ.

Ο Νόελ Ιωσηφίδης, διευθυντής του γραφείου Sunvil Holidays χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του σε τουριστικό περιοδικό ορισμένες τιμές πακέτων για την Ελλάδα «γελοία» χαμηλές. Προσθέτει ότι μέσω των προσφορών η εικόνα των κρατήσεων βελτιώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να καλυφθεί μετά τη ζημιά των δηλώσεων του Ουίλιαμ Χέιγκ.

Στην ταξιδιωτική του εντολή για την Ελλάδα το Φόρεϊν Όφις προειδοποιεί για τον κίνδυνο απεργιών, προβλήματα στις συγκοινωνίες και περιστασιακά βίαιες διαδηλώσεις.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ