2012-04-28 06:54:03
Φωτογραφία για Ανησυχεί η Ρωσία για την υγεία της Τιμοσένκο
Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από την Ουκρανία να δείξει «ανθρωπισμό» στη φυλακισμένη αντιφρονούσα και πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο... που χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα.

«Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση σχετικά με την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας. Η κ. Τιμοσένκο χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Ελπίζουμε ότι οι ουκρανικές αρχές θα δείξουν ανθρωπισμό και θα βρουν τρόπους για την επίλυση αυτής της κατάστασης, χωρίς να επιδεινώνουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση» σημείωσε.

Η Τιμοσένκο που υποφέρει από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, άρχισε απεργία πείνας στις 20 Απριλίου, καταγγέλλοντας την «πολιτική καταστολή» και λέγοντας ότι έπεσε θύμα βίας από το προσωπικό των φυλακών κατά τη διάρκεια μιας αναγκαστικής νοσηλείας την περασμένη εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε «βαθιά της ανησυχία» και ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ κατέστησε γνωστό ότι αρνήθηκε μια επίσημη πρόσκληση από την Ουκρανία εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί έρευνα και αναμένει τα αποτελέσματά της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ