2012-04-27 18:59:08
Φωτογραφία για Τι δήλωσε ο Γκουαρντιόλα για την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής γνωστοποίησε στους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα. Το μεσημέρι ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και έκοψε την φόρα σε όλους εκείνους που ετοίμαζαν να στρώσουν χρυσάφι στα πόδια του για να του δώσουν τα ηνία της ομάδας τους. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα» Σάντρο Ροσέλ και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Άντονι Θουμπιθαρέτα είπε αυτό που όλοι περίμεναν: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για όλα αυτό το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Νομίζω ότι τώρα που η ομάδα είναι εκτός διεκδίκησης των δύο στόχων της χρόνιας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσω την αποχώρησή μου.

Πάντα ήμουν υπέρ των συμβολαίων μικρής διάρκειας, γιατί η δουλειά του προπονητή της Μπαρτσελόνα είναι πολύ απαιτητική. Μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω πως όλοι κουράστηκαν, ο καινούργιος προπονητής θα δώσει πράγματα που εγώ πλέον δεν μπορώ
. Ο προπονητής πρέπει να έχει ενέργεια για να την μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του και εγώ πλέον δεν την έχω και χρειάζομαι ξεκούραση. Λυπάμαι πάρα πολύ γι΄αυτό, αλλά ήξερα από πριν ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά, αφού έβλεπα πως είχα στερέψει από αντοχές και ενθουσιασμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα εδώ, είναι μεγάλη ικανοποίηση για έναν προπονητή να βλέπει τους παίκτες του να εφαρμόζουν επακριβώς στο γήπεδο τα σχέδιά του. Η ομάδα δεν έχει τίποτα να φοβάται με την αποχώρησή μου, αφού είμαι σίγουρος πως αυτός που θα με αντικαταστήσει είναι ο πλέον κατάλληλος για την θέση αυτή».

Στην συνεχεία τον λόγο πήρε ο Ροσέλ, που δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πεπ είναι ένας από εμάς, "κούλε" μέχρι το μεδούλι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για όλους τους τίτλους που χάρισε στην ομάδα μας. Μέχρι τελευταία στιγμή πίστευα ότι θα μπορούσα να αλλάξω την απόφαση του Πεπ». Στην συνέχεια ο Ροσέλ ανακοίνωσε πως νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γκουαρντιόλα, Τίτο Βιλανόβα. Ο Θουμπιθαρέτα δήλωσε σχετικά με το νέο προπονητή: «Επιλέξαμε τον Τίτο γιατί αντιπροσωπεύει τις αρχές της Μπαρτσελόνα και ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας. Ο Τίτο θα έχει την πλήρη υποστήριξη μας όπως την είχε και ο Γκουαρντιόλα. Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του (σ.σ. έκανε επέμβαση για αφαίρεση όγκου από την παρωτίδα τον περασμένο Νοέμβριο), αλλά πλέον είναι καλά και έχει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται γι΄αυτή την θέση. Είναι λογικό να είναι αυτός ο διάδοχος του Πεπ, αφού είναι μέλος της ομάδας, ξέρει τουε ποδοσφαιριστές και έχει μερίδιο σε όσα έχουμε καταφέρει. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη και θα όλοι θα είμαστε δίπλα του».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι Τσάβι, Βαλντές, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Πέδρο, Ινιέστα, Φάμπρεγας και Πικέ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mπουμπουκομαχίες...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mπουμπουκομαχίες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ