2012-04-27 01:51:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης απαντά στο Επικίνδυνες άσπρες γραμμές στον ουρανό, διακρίνει αναγνώστης
Παιδιά χαλαρώστε, είναι απλά Contrails (συντομογραφία του «ουρών συμπύκνωσης») ή μονοπάτια ατμών που είναι βασικά τεχνητά σύννεφα ορατά ίχνη των συμπυκνωμένων υδρατμών που δημιουργούνται από την εξαγωγή των κινητήρων των αεροσκαφών (αναφορά στο θέμα tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_6095.html). Δεδομένου ότι η υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων με τον δροσερό αέρα του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσουν ένα σύννεφο από μικροσκοπικά σταγονίδια νερού. Αν ο αέρας είναι αρκετά κρύος, μιλάμε για 37-41 χιλιάδες πόδια περίπου 11,5 χιλιόμετρα, η διαδρομή αυτή θα αποτελείται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου.

Οι δίνες από τα wingtips και υπεραντωτικά (Flaps) πτερύγια του αεροσκάφους είναι μερικές φορές εν μέρει ορατές λόγω συμπύκνωσης στους πυρήνες των δινών. Κάθε στρόβιλος είναι μια μάζα από στροβιλισμένο αέρα και η πίεση του αέρα στο κέντρο της δίνης είναι πολύ χαμηλή. Οι δίνες wingtip δεν είναι το ίδιο με contrails.

Ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, contrails μπορούν να είναι ορατές μόνο για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά, ή μπορεί να διαρκέσει για πολλές ώρες. Οι δίνες από τα wingtips μπορούν να είναι ορατές ακόμα και την ώρα της απογείωσης-προσγείωσης, όταν έχουμε βροχές η παρά πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Α ρε Χαρδαβέλα φωτιές που ανάβεις!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ