2012-04-26 21:46:04
Φωτογραφία για ΚΑΒΑΚΑΣ: ΤΕΛΙΚΟΣ, ΧΩΡΙΣ... ΣΕΡΙΦΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Από το ίδιο σημείο ξεκινούν Ολυμπιακός και Ατρόμητος, με προορισμό το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και την κατάκτηση του τροπαίου, όπως τόνισε ο τεχνικός της Κέρκυρας, Τιμόθεος Καβακάς, σε δηλώσεις του στο "onsports.gr".

Αναλυτικά:

O νεαρός και πολλά υποσχόμενος προπονητής της νησιώτικης ομάδας έχοντας νωπές τις αναμνήσεις από την πρόσφατη «απόδραση» των Φαιάκων από το Καραϊσκάκη, βάζει στο μικροσκόπιο τους δύο φιναλίστ και «φωτίζει» το μεγάλο ραντεβού στην αρένα του ΟΑΚΑ.

- Ο Ολυμπιακός είναι όπως πολλοί πιστεύουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Σε έναν τελικό Κυπέλλου είμαι της άποψης πως δεν υπάρχουν φαβορί. Μπορεί φαινομενικά ο Ολυμπιακός να΄χει προβάδισμα, ωστόσο θα έλεγα και οι δύο ομάδες έχουν επί ίσοις όροις δικαίωμα στην κατάκτηση του τίτλου. Σίγουρα πάντως το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με το ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων την τελευταία αγωνιστική».


- Ποιοι είναι οι τομείς που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του αγώνα και θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή άλλης πλευράς;

«Ισως ακουστεί κάπως κλισέ, αλλά νικήτρια θα αναδειχτεί η ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερη διάθεση για το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός είχε θέσει εξαρχής στους στόχους του την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ατρόμητος παρουσίασε εξαιρετικά δείγματα γραφής, με την πάροδο των παιχνιδιών, έφτασε στον τελικό και πλέον στοχεύει από την πλευρά του στο Κύπελλο. Αυτό που ενδιαφέρει όλους εμάς τους ουδέτερους, είναι να παρακολουθήσουμε έναν όμορφο τελικό, με πλούσιο θέαμα, χωρίς έκτροπα και φαινόμενα βίας που χαλάνε την γιορτή και την ατμόσφαιρα».

Τα πλεονεκτήματα των δύο φιναλίστ

- Ποια είναι τα μεγαλύτερα αγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο φιναλίστ;

«Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Η μεγάλη του δυναμική βρίσκεται κυρίως από την μέση και μπροστά και για αυτό άλλωστε αρέσκεται να παίζει ένα άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιέζει ψηλά, προκαλώντας ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο ενώ διαθέτει έμπειρους παίκτες οι οποίοι ξέρουν να παίρνουν τα αποτελέσματα.

Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μου αρέσει πολύ ο τρόπος φιλοσοφίας της. Διαθέτει έναν έξυπνο προπονητή, ο οποίος διαχειρίζεται καλά το έμψυχο δυναμικό. Σίγουρα τους παίκτες του Ατρομήτου θα τους διακατέχει μεγάλη φλόγα και πάθος να σηκώσουν το Κύπελλο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Δεν τους δίνεται πολλές φορές η ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο και για αυτό το λόγο, θα κατέβουν στο παιχνίδι με ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο».

- Υπάρχουν παίκτες – «κλειδιά» στα δύο «στρατόπεδα» η απόδοση των οποίων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού;

«Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, όλοι οι παίκτες είναι ποιοτικοί, συνεπώς δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ή κάποιους. Ολοι μπορούν να κάνουν την ζημιά στον αντίπαλο, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που βασίζεται στην συλλογικότητα, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι και παίζει πολύ με τους αυτοματισμούς. Το εάν θα αλλάξει ή όχι τακτική, είναι καθαρά θέμα του προπονητή πως θέλει να διαχειριστεί το παιχνίδι».

- Τι ρόλο μπορεί να παίξει το γεγονός πως δύο πρωτοκλασάτοι παίκτες (Μήτρογλου, Τάτος) του Ατρομήτου μετά από το τέλος του τελικού επιστρέφουν στον Ολυμπιακό στον οποίο ανήκουν τα δικαιώματά τους;

«Οι ποδοσφαιριστές είναι πάνω απ΄όλα επαγγελματίες. Ισως να έχουν μάλιστα έξτρα κίνητρο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, θέλοντας να αποδείξουν πως κακώς δεν κλήθηκαν νωρίτερα στο δυναμικό του Ολυμπιακού ή για να αποχαιρετήσουν τον Ατρόμητο με την κατάκτηση ενός Κυπέλλου».

- Τέλος, θα ήθελα το σχόλιο σας για την επικείμενη αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα «Ο κ.Βαλβέρδε ήρθε δύο φορές και εργάστηκε στην χώρα μας. Στέφθηκε πρωταθλητής και παρουσίασε σημαντικό έργο, μέσα από την δουλειά και τα αποτελέσματά του. Επί των ημερών του δημιούργησε μία πολύ καλή ομάδα που είχε πολλές επιτυχίες. Εκτός από καλός προπονητής, διακρίθηκε για το ήθος του και δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα για αρνητικά σχόλια. Σίγουρα από τέτοιου είδους τεχνικούς, έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ