2012-04-24 19:11:11
Φωτογραφία για Το Καζακστάν ευχαριστεί επισήμως τον «Μπόρατ» !
Χάρη στο φιλμ αναπτύχθηκε ο τουρισμός της

Φορώντας το «εμβληματικό» του φλούο μαγιό, ο «Μπόρατ» ποζάρει με αμερικανίδες καλλονές στην ταινία – παρωδία του 2006, που εξόργισε το Καζακστάν.

«Το ένδοξο έθνος του Καζακστάν» χαιρετίζει τον Μπόρατ ! Η χώρα που γελοιοποιήθηκε από την κωμωδία του Σάσα Μπάρον Κόεν τον ευχαριστεί τώρα για την ανάπτυξη του τουρισμού της, μάλλον χάρη στην αρνητική διαφήμιση, αφού πρώτα είχε απαγορεύσει το «προσβλητικό» φιλμ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν αποκάλυψε ότι οι αιτήσεις για βίζα έχουν δεκαπλασιαστεί μετά την προβολή της ταινίας, το 2006, και χαιρέτισε τον Κόεν επειδή βοήθησε την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Στην ταινία, ο Κόεν υποδύεται τον Μπόρατ, ο οποίος ταξιδεύει στις ΗΠΑ σαν ρεπόρτερ της τηλεόρασης του Καζακστάν για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Ξεγελάει διάφορους αμερικανούς που δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για φάρσα, και καταλήγει να κυνηγάει την Πάμελα Αντερσον, η οποία αρνείται να τον παντρευτεί.


Η κυβέρνηση του Καζακστάν εξοργίστηκε με την σάτιρα και απαγόρευσε την προβολή της παρωδίας, η οποία έκανε επιτυχία στον υπόλοιπο κόσμο.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, στο αραβικό πρωτάθλημα σκοποβολής που έγινε στο Κουβέιτ. Η πρωταθλήτρια Μαρία Ντιμιτριένκο από το Καζακστάν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αλλά στην τελετή απονομής, αντί για τον εθνικό ύμνο της χώρας της, άκουσε έκπληκτη, λόγω χοντρής γκάφας των διοργανωτών, το τραγούδι-παρωδία της ταινίας «Μπόρατ».

Ανάμεσα στους στίχους ήταν και οι εξής: «Οι πόρνες του Καζακστάν είναι οι πιο καθαρές στην περιοχή, εκτός από αυτές που είναι στο Τουρκμενιστάν».

Η πρωταθλήτρια από το Καζακστάν κράτησε την ψυχραιμία της, αλλά όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις από τους υπεύθυνους της αποστολής του Καζακστάν ήταν έντονες. Η τελετή απονομής των μεταλλίων επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, με τον εθνικό ύμνο του Καζακστάν να ακούγεται σωστά.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ