2012-04-24 18:11:04
Φωτογραφία για Η ήρεμη δύναμη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά
Ήταν τα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν έγινε η γνωριμία που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή… Και δεν είναι τυχαίο, ότι η «μοιραία» συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτική συγκέντρωση.

Ο λόγος για τον Αντώνη Σαμαρά και τη γυναίκα της ζωής του, το alter ego του, όπως λένε πολλοί, τη Γεωργία Κρητικού Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, όντας υπουργός Εξωτερικών και έχοντας ήδη χρηματίσει ήδη υπουργός Οικονομικών, παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του το Μάιο του 1990 στην Πύλο. Ο γάμος του γίνεται κάτι σαν… πανηγύρι, με εκατοντάδες αρνιά να γυρίζουν στις σούβλες και τη σύζυγό του να κοντεύει να… λιποθυμήσει από την ορθοστασία περιμένοντας να τους συγχαρούν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Όμως, στη συνέχεια, η Γεωργία θα αποδειχθεί όχι μόνο πολύ ανθεκτική, αλλά και πολύτιμος συμπαραστάτης. Η δύναμη με την οποία στήριξε τον άνδρα της στα δύσκολα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς, λένε όσοι τους γνωρίζουν, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επιστροφή του και στην πορεία του προς την προεδρία της Ν.Δ.


Και όλα αυτά, διακριτικά, πάντα με χαμηλούς τόνους, μένοντας πάντα πλάι του, αλλά δίνοντάς του και το στήριγμα που έπρεπε.

Πραγματικός βράχος Κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία Άκη Κρητικού της βιομηχανίας «Κύκνος», όσοι γνωρίζουν τη Γεωργία μιλούν για μια γυναίκα με μεγάλη εσωτερική δύναμη, πνευματικότητα, αστική ευγένεια και ήθος.

Το μεγάλο της ατού όπως λένε όλοι; Δεν της αρέσει η δημοσιότητα. «Δεν είναι στο δικό μας στιλ να δίνουμε συνεντεύξεις, ούτε εγώ αλλά ούτε και τα παιδιά» λέει χαρακτηριστικά, κάτι που το έχει κάνει πράξη στο ακέραιο…

Η τελευταία φορά που την είδαμε ήταν στο πλάι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να χειροκροτεί το σύζυγό της, κοιτώντας πάντα χαμηλά…

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕΓΚΑΛΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕΓΚΑΛΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ