2012-04-23 18:50:18
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - RACE Report: Ο θάνατος ενός μηχανικού επισκίασε την προσπάθεια της Ferrari
Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό κομμάτι του GP του Μπαχρέιν για τη Ferrari καθώς η ομάδα πενθεί για το χαμό του 32χρονου μηχανικού της Matteo Vignali, που προδόθηκε από την καρδιά του.

«Ειλικρινά, ό,τι έγινε σήμερα στην πίστα έχει μικρή σημασία για εμάς. Με μεγάλη λύπη μάθαμε το θάνατο του Matteo Vignali, ενός νέου ανθρώπου που δούλευε στο τμήμα κιβωτίων, λόγω καρδιακής προσβολής. Έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 32 ετών. Είμαστε συντετριμμένοι. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και με τους φίλους του και λόγω αυτού το βρίσκω δύσκολο να σχολιάσω το αποτέλεσμα του αγώνα», δήλωσε ο επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μια πολύ δύσκολη για εμάς σειρά αγώνων έφτασε στο τέλος της αν και ήταν αυτό που περιμέναμε. Καταφέραμε να περιορίσουμε τις απώλειες, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα οδηγών. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να ανεβάσουμε ένα βήμα την ποιότητα, κάτι που θα μας επιτρέψει να παλεύουμε για βάθρα και όχι απλώς για βαθμούς. Αυτό ζητώ από τους μηχανικούς εδώ και εβδομάδες και στη Βαρκελώνη περιμένω να δω τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας σε κάθε τομέα», πρόσθεσε αναφερόμενος στον αγώνα όπου για πρώτη φορά φέτος και τα δύο μονοθέσια της ομάδας τερμάτισαν στη 10άδα.


«Περιορίσαμε τις απώλειες. Φτάσαμε εδώ 8 βαθμούς πίσω από τον πρώτο στη βαθμολογία και φεύγουμε έχοντας χάσει μόνο 2 βαθμούς. Το να τερματίσουμε αυτήν τη σειρά αγώνων σε αυτήν την κατάσταση είναι θετικό αν και δεν έχει νόημα να αρνιόμαστε ότι δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι γενικά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός γιατί δεν μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε στις αποτυχίες των άλλων. Για παράδειγμα, μειώσαμε τη διαφορά με τη McLaren, κάτι που δεν θα θεωρούσα πιθανό αν μου το έλεγαν χθες. Ταυτόχρονα, τερματίσαμε σχεδόν 1 λεπτό πίσω από το νικητή, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά φέτος. Περίμενα η Lotus να είναι πολύ ανταγωνιστική. Μέχρι στιγμής είναι καλό που δεν υπάρχει ένας οδηγός που παίρνει τους βαθμούς, όπως γινόταν πέρσι», δήλωσε ο Fernando Alonso που τερμάτισε στην 7η θέση.

«Σε κάποια σημεία είμαστε δυνατοί, σε άλλα όχι, και όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των ελαστικών. Μας λείπει η μέγιστη ταχύτητα και όταν είσαι σε μάχη αυτό κοστίζει. Το είπα και πριν: πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο όσο γίνεται γρηγορότερα. Στη Βαρκελώνη θα έχουμε πολλές αναβαθμίσεις αλλά το ίδιο και όλοι οι άλλοι και μόνο στην πίστα του Montmelo θα ξέρουμε πόσο καλή δουλειά έχουμε κάνει», πρόσθεσε.

Τους πρώτους βαθμούς φέτος συγκέντρωσε ο Felipe Massa, ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση.

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολος αγώνας αλλά στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε καλή δουλειά και για πρώτη φορά φέτος να πάρουμε βαθμούς. Είναι καλό αποτέλεσμα αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι στο στιλ της Ferrari να είναι ευχαριστημένη με την 9η θέση. Αυτή είναι μια εμφάνιση που μου δίνει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο της σεζόν. Προφανώς και πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο όσο γίνεται συντομότερα για να μπορέσουμε να μαχόμαστε για καλές θέσεις. Στη Βαρκελώνη όλοι θα φέρουν πολλές αναβαθμίσεις και εμείς θα πρέπει να κάνουμε καλύτεροι δουλειά από τους άλλους γιατί έχουμε χάσει πολύ έδαφος. Όσο για τον αγώνα, νομίζω ότι η απόφαση να φυλάξουμε ένα φρέσκο σετ μαλακών ελαστικών χθες ήταν η σωστή. Είναι κρίμα που έχασα μία θέση από τον Rosberg στο pit stop. Αν είχα καταφέρει να μείνω μπροστά του ίσως θα μπορούσα να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα. Δυσκολευόμουν με τα πίσω ελαστικά και στο τέλος δεν πήγαινα τέρμα γκάζι γιατί δεν ήθελα να έχω προβλήματα με τη φθορά».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ