2012-04-23 18:46:39
Φωτογραφία για Vettel - Raikkonen: Από τις επικές μάχες στο badminton, στο 1-2 του Μπαχρέιν
Είναι πολύ δύσκολο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο όπως αυτόν της Formula 1 να δημιουργηθούν φιλίες και ακόμα δυσκολότερο να διατηρηθούν. 

Υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά γενικότερα είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, ιδιαίτερα ανάμεσα σε πιλότους που κάνουν Πρωταθλητισμό.

Εξαίρεση φαίνεται πως αποτελούν ο Sebastian Vettel με τον Kimi Raikkonen, αν και οι δυο τους δεν έχουν συνυπάρξει στο χώρο για μεγάλο διάστημα, καθώς ο Φινλανδός αποχώρησε από το σπορ την εποχή που άρχισε η ανοδική πορεία του Γερμανού. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι η σχέση τους έχει δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

Το σίγουρο είναι ότι εκτός πίστας, οι διασκεδάζουν καθώς τον ελεύθερο χρόνο τους βάζουν στοιχήματα για το ποιος είναι καλύτερος στο badminton. Oι δυο τους, κάτοικοι Ελβετίας, μένουν πολύ κοντά και έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό.


«O Sebastian είναι εξαιρετικός οδηγός και θα κερδίσει πολλούς αγώνες ακόμα. Είναι εξαιρετικό παιδί και οδηγεί για μια κορυφαία ομάδα... Αν συνεχίσουν να του δίνουν μονοθέσια-νικητές τότε θα συνεχίσει να κερδίζει», λέει ο «iceman» για τον 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και προσθέτει με χιούμορ: «Μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει στην F1, ωστόσο ένα πράγμα μπορώ να σας πω με σιγουριά: δεν πρόκειται να κερδίζει συνέχεια όταν παίζουμε badminton!».

Ο Vettel, από την πλευρά του, έχει κατά καιρούς υπερασπιστεί τον φίλο του για την αντικομφορμιστική του συμπεριφορά. «Ο Kimi έχει δεχθεί κριτική γιατί δεν μιλάει πολύ και συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Κάποιες από τις συμπεριφορές του, έχουν κριθεί υπερβολικά. Έτσι είναι ο Kimi και δεν αλλάζει», έχει πει χαρακτηριστικά ο Γερμανός.

Στο Μπαχρέιν, Vettel και Raikkonen έδωσαν μια εκπληκτική παράσταση, τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις. Ήταν η πρώτη νίκη φέτος για τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Red Bull και παράλληλα η πρώτη παρουσία στο βάθρο για τον Φινλανδό πιλότο της Lotus F1 άμα τη επιστροφή του στη Formula 1.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ