2012-04-23 09:30:10
Φωτογραφία για Ο Τόμσεν στην Αθήνα μετά τις εκλογές
Έντονος προβληματισμός εκφράστηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διθενούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας... για την «επόμενη ημέρα» των εκλογών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στο τραπέζι τέθηκε η σκέψη αναβολής της πρώτης αξιολόγησης του Ιουνίου και η πραγματοποίηση απ’ ευθείας της δεύτερης τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο με ταυτόχρονη εκταμίευση των δύο πρώτων δόσεων (3,3 δισ.) στο τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από την Αθήνα, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Ωστόσο, το ΔΝΤ διεμήνυσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και εκταμίευση περαιτέρω κονδυλίων μόνον αφού προηγουμένως παρουσιασθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένο πακέτο για μέτρα προσαρμογής ύψους 5,5% του ΑΕΠ τη διετία 2013-14.

Για το λόγο αυτό, αναμένεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της τρόικα, Πολ Τόμσεν, μετά τις εκλογές, χωρίς την κανονική αποστολή του κλιμακίου τον Μάιο. Η αποστολή του θα είναι μια επί τόπου άμεση αποτίμηση της κατάστασης, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Τσίπρας έφτυσε το ΜΕΓΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Τσίπρας "έφτυσε" το ΜΕΓΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ