2012-04-23 07:48:23
Φωτογραφία για ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ
Σε διπλό μέτωπο επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τα Ιωάννινα την Κυριακή. Με αφορμή την παρουσίαση του «Ζάππειο ΙΙΙ», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ανεφάρμοστες εξαγγελίες» και «εμπόριο ψευδαισθήσεων», ενώ σημείωσε ότι κάθε παρουσίαση στο Ζάππειο ανατρέπει την προηγούμενη. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι» την αντιπαράθεση μαζί του σε ντιμπέιτ. «Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ανεφάρμοστα» όσα εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, είπε ότι δεν υπάρχει χειρότερο από εξαγγελίες που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και παρατήρησε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία το Ζάππειο 4, το Ζάππειο 5, το Ζάππειο 6, διότι το καθένα από αυτά ανατρέπει το προηγούμενο. Το Ζάππειο 3 δεν έχει καμιά σχέση με το Ζάππειο 1 και την αντιμνημονιακή πολιτική του». 


Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «εμπόριο ψευδαισθήσεων», σημειώνοντας ότι σε ορισμένα θέματα λέει «ψέματα» και σε άλλα προχωρά σε εξαγγελίες για πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται.

«Ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει φορολογική αμνηστία σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα που ψάχνουμε τρόπους να προστατέψουμε τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων. Υπάρχει και ηθικό πρόβλημα. Αν ήταν μια γενική πρόταση για όλες τις καταθέσεις, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να τη συζητούσαμε. Οι Έλληνες που άφησαν 170 δισ. ευρώ στις ελληνικές Τράπεζες είναι οι χαζοί της υπόθεσης;» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Για τον 13ο και 14ο μισθό, τι εγγυάται; Αυτό που ήδη πέτυχα εγώ;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Λέει ο κ. Σαμαράς για φοροαπαλλαγές. Μα, τότε, γιατί αποχώρησε από το διάλογο για το εθνικό φορολογικό, αντί να έρθει να συζητήσουμε δίκαιες αλλαγές;»

«Ο κ. Σαμαράς άφησε ασχολίαστη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνει η προσαρμογή σε τρία αντί για δύο χρόνια για να είναι πιο ήπια» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αντ.Σαμαρά γιατί «παρουσία του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής για όσα έγιναν στη διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ ενώ είναι σκληρός με το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε, δε, τον κ. Σαμαρά γιατί με την πρόταση του για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο «θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου».

Όσον αφορά στο θέμα της αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ωραία! Να περάσει, να αναλάβει, να δει πως είναι! Ο τόπος δεν εμπιστεύεται μόνη της τη ΝΔ. Δεν εμπιστεύεται κανέναν μόνο του, αυτή είναι η αλήθεια. Θέλει συνεργασίες και ευρύτερα σχήματα. Απέναντι στη στρατηγική της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας». 

Εκ παραλλήλου, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι» να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και πρόκληση για τηλεοπτική αναμέτρηση. Επανέλαβε τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ντιμπέϊτ και είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει θα είναι η πρώτη φορά μετά από μια μακρά περίοδο και ο κ. Σαμαράς θα υποβαθμίσει τον πολιτικό διάλογο και πολιτισμό.

Το αποτέλεσμα των εκλογών βρίσκεται στα χέρια της δημοκρατικής παράταξης, σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, είπε και απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση στις κάλπες.

«Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο» τόνισε και υπογράμμισε πως ο τόπος χρειάζεται ειλικρίνεια και πρέπει να υπογραφεί ένα συμβόλαιο τιμής και αλήθειας με τον ελληνικό λαό.

 Η ώρα των Debates

Δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές η πραγματοποίηση των debates παραμένει στον αέρα, την ίδια στιγμή που κυριαρχούν οι παράλληλοι μονόλογοι, ιδίως μεταξύ των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων που μάλιστα πριμοδοτούνται από συγκεκριμένα τηλεοπτικά μέσα, με υπερμεγέθη προβολή έναντι των άλλων κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση έναντι της ΝΔ, αλλά και που πιστεύει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερτερεί έναντι του Αντώνη Σαμαρά επαναφέρει με ένταση το θέμα. Το Σάββατο, η εκπρόσωπος τύπου της Ιπποκράτους απέστειλε επιστολή στον ομόλογό της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη, ζητώντας του την επίσημη θέση της ηγεσίας της Συγγρού επί του θέματος, χωρίς όμως να λάβει έως σήμερα απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει δυο debates μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων και δυο μεταξύ των Ευ. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά, ενώ η ΝΔ επιφυλάσσεται να απαντήσει στη συνεδρίαση της Διακομματικής. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης υπενθυμίζει ότι το θέμα των debates δεν είναι θέμα της Διακομματικής, αλλά απευθείας συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών.

Η δε Ιπποκράτους δεν ξεκαθαρίζει εάν στο debate με όλους τους αρχηγούς θα κληθούν και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ή και άλλα κόμματα της Βουλής, όπως π.χ. η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Κοινωνική Συμφωνία των Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Προς το παρόν η θέση είναι πως το debate πρέπει να διεξαχθεί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ ,ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων-Πράσινων, κάτι που θα επιθυμούσε και η Συγγρού, που δεν επιθυμεί επ’ ουδενί την παρουσία του Πάνου Καμμένου.

Τα μικρότερα κόμματα τάσσονται βεβαίως υπέρ της διεξαγωγής όσων περισσότερων debates γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ., προτείνει θεματικά debates μεταξύ των αρχηγών, αν και ο Αλέξης Τσίπρας - που απέρριψε χθες την πρόταση να δώσει 10λεπτη συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Mega, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο κανάλι όχι απλώς τον λοιδορούσε, αλλά και δεν τον έχει προσκαλέσει επί 18 μήνες-εκτιμά ότι Βενιζέλος και Σαμαράς θα καταλήξουν τελικά σε ένα debate μεταξύ τους.

Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν και οι διακαναλικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών, με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να κάνει… ποδαρικό στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα του Ζαππείου.

Η απόφαση που φέρεται πάντως να έχει λάβει η ΝΔ να πραγματοποιήσει τελικά ανοιχτή συγκέντρωση στον Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει και το ίδιο ανοιχτή συγκέντρωση. Η σχετική απόφαση του Ευ. Βενιζέλου αναμένεται να ληφθεί έως αύριο, ενώ βέβαιη θεωρείται η πραγματοποίηση ανοιχτών συγκεντρώσεων από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ