2012-04-22 01:59:12
Φωτογραφία για «Δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός»
Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε από την Θήβα όπου μίλησε σε συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος... για τη νίκη στις εκλογές ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.

«Θα νικήσουμε γιατί διαφέρουμε από τους άλλους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Άλλοι όπως το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σωθούν, άλλοι ποντάρουν στον φόβο και στην οργή του κόσμου. Τα διαχωριστικά τείχη πέφτουν, η παράταξή μας ενώνει τους Έλληνες από παντού».

Μίλησε για τις διαφορές του με τους αντιπάλους του σημειώνοντας: «τους έλεγα κόψτε τις σπατάλες του κράτους, εκείνοι όμως έκοβαν μισθούς και συντάξεις» και δεσμεύθηκε ότι μετά τις εκλογές δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.

Ο κ. Σαμαράς προέταξε την ανάπτυξη της οικονομίας και υπογράμμισε ότι για να αρχίσει η ανάκαμψη χρειάζονται τρία πράγματα:

-να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια


-να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις

-να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη

Επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισ. του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης και υποστήριξε: «Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη γιατί την προστατεύουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών.

Απαντώντας στο τι θα κάνει με τα μέτρα του Ιουνίου ο κ. Σαμαράς είπε στην ομιλία του.. «Με ρωτούν: τι θα κάνετε με τα μέτρα του Ιουνίου, που προβλέπουν 11 δισεκατομμύρια πρόσθετες περικοπές; Απαντώ: Σπατάλη θα κόψουμε. Κι υπάρχει πολλή. Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη, γιατί την προστατεύουν. Μην τους πιστεύετε. Τώρα όλοι βλέπουν τι "πάρτι" γίνεται στο σπάταλο κράτος».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε και τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, ενώ άφησε άθικτη τη σπατάλη. Εμείς χτυπάμε καίρια τη σπατάλη - και τη φοροδιαφυγή - για να προστατέψουμε τα εισοδήματα των απλών ανθρώπων».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στον δεύτερο βασικό πυλώνα της πολιτικής του και είπε ότι η ανάπτυξη από μόνη της δεν αρκεί για να βγούμε από την κρίση, θα χρειαστούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας, κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως».

Επανέλαβε ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των υπουργείων, θα βάλλει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και θα συγκροτήσει «επιτελική κυβέρνηση και όχι φέουδα προσώπων».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας όπου επανέλαβε ότι «θα βγάλω τις κουκούλες από όσους καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας, τέρμα η ασυδοσία και η ατιμωρησία» και της λαθρομετανάστευσης όπου αναφέρθηκε στις επαφές που έχει ήδη ξεκινήσει με τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την λαθρομετανάστευση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ