2012-04-21 18:47:03
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - QP Report: Οικονομία ελαστικών στη Ferrari
Η πίστα του Sakhir δεν ταιριάζει και πολύ στο μονοθέσιο της Ferrari και έτσι στην Scuderia αποφάσισαν να φυλάξουν τα ελαστικά τους για το Grand Prix.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Alonso που κατάφερε να βρεθεί στο Q3 την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτηρίων δεν έκανε παρά μόνο μια βόλτα στην πίστα και δεν κατέγραψε χρόνο.

Έτσι θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 9η θέση. Ο Felipe Massa για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να μπει στο Q3, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο κατάφερε να διατηρήσει ένα σετ μαλακών ελαστικών για τον αγώνα και έτσι ελπίζει για μια καλή θέση στο Grand Prix του Bahrain για το 2012.

Fernando Alonso (9ος): «Σήμερα, αξίζαμε μια θέση ανάμεσα στην 9η και τη 12η, η 9η λοιπόν μας ταιριάζει στο επίπεδο που βρισκόμαστε. Ειλικρινά, αν αναλογιστούμε τα χαρακτηριστικά της πίστας, τα οποία δεν ταιριάζουν στο μονοθέσιο που έχουμε, το τριήμερο δεν έχει πάει τόσο άσχημα όσο περιμέναμε
. Είχαμε ευκαιρία να μπούμε στο Q3, χρησιμοποιήσαμε όλα τα μαλακά μας ελαστικά, δεν είχαμε λοιπόν κάτι περισσότερο να κάνουμε στην τελευταία περίοδο. Γράφοντας έναν καλό χρόνο με χρησιμοποιημένα ελαστικά δεν είχε νόημα και θα μας ανάγκαζε να ξεκινήσουμε τον αγώνα με μαλακά ελαστικά τα οποία ήδη είχαν πολλούς γύρους πάνω τους. Τώρα είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε είτε τα μαλακά, είτε τα μεσαία ελαστικά στο ξεκίνημα του αγώνα ο οποίος θα είναι απαιτητικός στα ελαστικά. Μέχρι τώρα έχουμε πάει καλύτερα τις Κυριακές σε σχέση με τα Σάββατα. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει το ίδιο στο Μπαχρέιν. Αύριο, πρέπει να προσπαθήσουμε και να ελέγξουμε τα ελαστικά όσο το δυνατόν καλύτερα, να πάρουμε το μέγιστο από τα τρία σετ μεσαίων. Η εκκίνηση θα είναι σημαντική, διότι θα είναι χρήσιμο να κερδίσουμε μερικές θέσεις αμέσως καθώς το προσπέρασμα δεν είναι εύκολο. Ο στόχος είναι να τερματίσουμε στους βαθμούς, γύρο στην 6η ή 7η θέση. Γνωρίζω ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά αυτό μπορούμε να κάνουμε με το μονοθέσιο που έχουμε σήμερα.»

Felipe Massa (14ος): «Δεν είναι υπέροχη η θέση μας, αλλά τουλάχιστον έχω ένα φρέσκο σετ μαλακών ελαστικών για τον αγώνα. Είναι αλήθεια ότι η πίστα βελτιωνόταν όσο περνούσε η ώρα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με τα δύο σετ μαλακών ελαστικών στο Q2 μπορούσα να περάσω στο Q3. Θα ήταν πολύ δύσκολο και αποφασίσαμε να θυσιάσουμε κάτι σήμερα για να έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα στον αγώνα, καθώς είναι σημαντικό να έχεις φρέσκα ελαστικά. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν η πίστα και ο καιρός προκαλούν μεγάλη φθορά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εκκίνηση και να χρησιμοποιήσουμε τη στρατηγική μας για να κερδίσουμε θέσεις. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας στη Σαγκάη ότι το προσπέρασμα για εμάς είναι πιο περίπλοκο σε σχέση με άλλους. Εδώ υποφέρουμε ιδιαίτερα με την έλλειψη πρόσφυσης στις πιο αργές στροφές και γι' αυτό περιμένουμε να παλέψουμε για να αμυνθούμε στον αγώνα.»

Stefano Domenicali: «Με ειλικρίνεια, αυτό είναι το αποτέλεσμα που αρμόζει στις απαιτήσεις μας αυτήν τη στιγμή. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη θέση, το αντίθετο μάλιστα. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά οι δυνατότητές μας σήμερα αυτές ήταν και πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μέγιστο με ότι έχουμε. Ο αγώνας θα έχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι η φθορά των ελαστικών, είχαμε λοιπόν ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας φύλαγε ένα σετ φρέσκων ελαστικών, προσπαθώντας παράλληλα να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο grid. Αν και πως θα αποδώσει αυτή τη τακτική είναι κάτι που θα ανακαλύψουμε αύριο. Στόχος σε αυτό το GP είναι να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά, που σημαίνει τα δύο μονοθέσιά μας να φέρουν βαθμούς. Περιμένω έναν δύσκολο αγώνα, για τα μονοθέσια, τους οδηγούς και την ομάδα. Όποιος καταφέρει να αποφύγει τα λάθη θα έχει πιθανότητα για ένα καλό αποτέλεσμα.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ