2012-04-20 19:12:49
Φωτογραφία για «Η Τουρκία μπορεί να έχει ρόλο και στα ενεργειακά» Παρέμβαση Επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε. μετά από ερώτηση Χατζηγεωργίου
ΣΕ ΡΟΛΟτης Τουρκίας στα ενεργειακά προσβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Gunther Οettinger, ανέφερε πως «η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε σχέση με τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί η χερσαία μεταφορά τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πιο φτηνή, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ο όγκος αυτών των αποθεμάτων, θα πρέπει να δούμε μια εξέλιξη ‘’win - win situation’’ έτσι ώστε να αποβεί το ζήτημα ωφέλιμο τόσο για την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και για όλη την Ευρώπη».

Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Gunther Οettinger, απαντούσε στον Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου ο οποίος τοποθέτησε το θέμα των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου με το ερώτημα πώς βλέπει ο Επίτροπος το ζήτημα των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου, και πώς θεωρεί ότι αυτά μπορούν να αποτελέσουν ενεργειακή πηγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Γερμανός Επίτροπος κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσει και με την Κυπριακή Προεδρία, για να δούμε, όπως είπε, την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Ο Επίτροπος Οettinger συζήτησε το θέμα της ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών και της ενεργειακής ασφάλειας των κτηρίων, ενώπιον της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εισαγωγή του ο Επίτροπος έκαμε ευρεία αναφορά σε όλα τα θέματα που άπτονται αυτών των ζητημάτων, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στους ενεργειακούς διαδρόμους και στην ανάγκη για ενεργειακά κτήρια. 

http://www.philenews.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν μπορεί, τους κάνει πλάκα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν μπορεί, τους κάνει πλάκα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ