2012-04-20 12:14:04
Φωτογραφία για Φωνάζουν οι Λεμεσιανοί για τα ωράρια
Αποτελεί δυσμενή διάκριση για τη Λεμεσό το τουριστικό ωράριο τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ, προσθέτοντας ότι αυτό προκαλεί μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις.

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ καλούν την υπουργό Εργασίας να επανεξετάσει το θέμα και να διαφοροποιήσει το Διάταγμά της ούτως ώστε να επικρατεί σ’ ολόκληρη την Κύπρο ένα ομοιόμορφο τουριστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Η απόφαση αυτή θέτει ολόκληρη την τουριστική περιοχή της Λεμεσού σε δεύτερη μοίρα και προκαλεί μεγάλες οικονομικές ζημιές στους καταστηματάρχες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι επένδυσαν μεγάλα ποσά για να λειτουργούν καταστήματα στις τουριστικές περιοχές, όπως είχε δικαίωμα να κάνει ο κάθε επιχειρηματίας, αναφέρουν.

«Είναι σημαντικό τονίζουν, ότι φέτος ούτε οι εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής Λεμεσού δικαιολογούν την απόφαση της υπουργού, αφού τόσο η ΣΕΚ όσο και δημαρχεία της μείζονος Λεμεσού έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους σε σχέση με την περσινή χρονιά. Είναι, εξάλλου, σε όλους τους ενδιαφερόμενους γνωστό ότι το κλείσιμο των καταστημάτων οφείλεται σε μια μικρή ομάδα καταστηματαρχών – μελών της ΠΟΒΕΚ που κρατούν διαχρονικά μια αναχρονιστική στάση και βρίσκουν τρόπο να επιβάλλουν τις απόψεις τους».


Ιδιαίτερα φέτος, προσθέτουν, με την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, θα έπρεπε η κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα πιο ελεύθερο ωράριο που θα συνέβαλλε στην αναζωογόνηση της αγοράς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς κόστος, χωρίς επιπρόσθετες επενδύσεις και δανεισμό, θα έχει άμεσα και πρακτικά θετικά αποτελέσματα για το λιανικό εμπόριο και την οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αντίθετα οι περιορισμοί αυξάνουν την ανεργία, περιορίζουν τα έσοδα του κράτους και τα εισοδήματα από τον τουρισμό και μειώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ