2012-04-19 21:55:21
Φωτογραφία για Οι νέοι έχουν φτάσει στα όρια τους – ζουν με μισθούς πείνας και βοήθεια από τους γονείς τους
Πόσο εύκολο είναι να περάσεις το μήνα, όταν στην καλύτερη περίπτωση βγάζεις από τη δουλειά σου 460 ευρώ; Και όμως όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, κάπως έτσι προσπαθούν να ζήσουν οι νέοι στην Ελλάδα του 2012 Οι περικοπές των μισθών έχουν φέρει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα τις μηνιαίες απολαβές, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε καν να καλύψουν τις ανάγκες για τις μετακινήσεις τους στο χώρο εργασίας τους.

Η Δέσποινα είναι 24 ετών είναι απόφοιτη ΑΕΙ και εργάζεται ως πωλήτρια. Οι μηνιαίες απολαβές της είναι καθαρά περίπου 460 ευρώ, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει πλέον οι νεοπροσλαμβανόμενοι κάτω των 25 ετών χωρίς προϋπηρεσία, παίρνουν μεικτά 510,94 ευρώ, όταν προηγουμένως έπαιρναν 751,24 για πλήρη απασχόληση.

Ο Νίκος από την άλλη είναι 27 ετών είναι απόφοιτος ΤΕΙ και εργάζεται σε καφετέρια. Ο μισθός- χαρτζιλίκι που παίρνει κυμαίνεται από 100 ευρώ, έως και 250 ευρώ το μήνα.


Η Κωνσταντίνα είναι απόφοιτη ΤΕΙ και όπως δηλώνει στο thousandnews.gr, είναι «τυχερή», γιατί από μικρή είχε ασχοληθεί με τη μουσική και αυτό την βοήθησε ώστε να βρει δουλειά σε ένα ωδείο, ως ωρομίσθια. Το ποσό που παίρνει το μήνα όπως μας εξομολογήθηκε είναι 150 ευρώ.

Την ίδια στιγμή αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα που έχει ένας νέος που ζει μόνος του συνειδητοποιεί πως είναι τα διπλάσια από αυτά που βγάζει. Μάλιστα με την βενζίνη να έχει αγγίξει το 1,80 ευρώ το λίτρο και τα προϊόντα που παραμένουν ακριβά, τότε η επιστροφή στο σπίτι το γονιών τους είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. «Θέλουμε να πατήσουμε στα πόδια μας και να φτιάξουμε και εμείς τη ζωή μας, όπως έκαναν και οι γονείς μας. Παρόλα αυτά η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί το μόνο που κάνει είναι να μας οδηγεί πίσω στους γονείς μας και εμάς χωρίς καμία προοπτική», λέει, η Κατερίνα η οποία είναι 21 ετών και θέλησε να φύγει από νωρίς από το σπίτι της και να κάνει τη δική της ζωή.

πηγή: thousandnews
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ