2012-04-18 15:16:06
Φωτογραφία για Προστασία σε ανέργους και χαμηλόμισθους υπόσχεται ο Βενιζέλος
Δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε ανέργους και χαμηλόμισθους υπόσχεται να απλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χθες παρουσίασε ο ίδιος τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος στον τομέα αυτό, λέγοντας πως «βασικό μας πρόβλημα προς αντιμετώπιση είναι η ανεργία. Για τον λόγο αυτό, θα επισπευσθεί η ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων για ενίσχυση της απασχόλησης, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013 και όχι από το τέλος 2014, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί».

Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως έκανε επίσης λόγο για αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ (Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013) που αφορούν τη μείωση της ανεργίας των νέων. «Εχουν ήδη διασφαλιστεί 250 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα αυτό και ζητούνται άλλα 150 εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» σημείωσε.

Παράλληλα εξήγγειλε την καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΣΥ χωρίς περιορισμό ενσήμων ή άλλες προϋποθέσεις
. «Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Ελληνας, και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη» επισήμανε. Τόνισε δε πως «βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα πριν από το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς προστασίας».

Οσον αφορά το γνωστό πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», εξήγγειλε την επέκτασή του έτσι ώστε να καλύπτει μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς 130.000 άτομα. «Στην ουσία, υπερδιπλασιάζουμε τον πληθυσμό που θα εξυπηρετείται από το πρόγραμμα αυτό. Και θα καλύπτει πλέον όχι μόνο άτομα με αναπηρία ή υπερήλικες, αλλά ανασφάλιστους, συνταξιούχους και καθέναν που έχει ανάγκη από πρακτική άμεση βοήθεια κατ’ οίκον» είπε.

Ακόμη, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης σε πανελλαδικό επίπεδο. Κατά τον ίδιο, οι διαδικασίες για την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου αποτελούν «ένα κοίτασμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», τις οποίες υπολόγισε περίπου στις 6.500. Οσον αφορά τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αυτές θα επεκταθούν και στις ατομικές επιχειρήσεις και για οφειλές έως 25.000 ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκινά κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα. Την Πέμπτη θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για Κρήτη. Την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, το Σάββατο σε Ρέθυμνο και Χανιά και την Κυριακή θα ανηφορίσει για Κοζάνη και Γιάννενα. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ