2012-04-18 04:15:01
Φωτογραφία για ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
Υπερψήφισε το Σάββατο το πορτογαλικό κοινοβούλιο το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο το οποίο ορίζει τη δημοσιονομική πειθαρχία ως το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υπερψηφίστηκε με 204 ψήφους υπέρ, έναντι 24 κατά και δύο αποχών.

Η Πορτογαλία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίνει το κείμενο αυτό.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSΜ), του ταμείου διάσωσης των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης.

Ο συντηρητικός πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο είχε τονίσει ότι η υπερψήφιση των συμφωνιών αντιπροσωπεύει «την δέσμευσή μας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα επίσης ψήφισε υπέρ, "για να μην υπονομεύσει την αξιοπιστία της χώρας", ακόμη και αν έχει κατακρίνει τη συμφωνία, τονίζοντας ότι δε δίνει βάση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


«Θα ψηφίσουμε υπέρ, στο όνομα της ευρωπαϊκής προοπτικής που επέλεξε η Πορτογαλία» δήλωσε ο επικεφαλής των σοσιαλιστών Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο.

Η συμφωνία για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των ηγετών των 25 κρατών – μελών της ΕΕ, στις 2 Μαρτίου. Θα ισχύσει όταν επικυρωθεί από τα κοινοβούλια 12 χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταψηφιστεί από τη Βρετανία και την Τσεχία.

Η Ιρλανδία το έχει υπογράψει, ωστόσο θα το θέσει σε δημοψήφισμα, ενώ η Γερμανία θέλει η συμφωνία να περιλάβει επιπλέον μέτρα για την ανάπτυξη. Η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ήθελε να λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου, ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι πιθανότατα αυτό θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις

προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!

fimotro.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ