2012-04-18 03:54:06
Φωτογραφία για Η Ουάσινγκτον αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της Μιανμάρ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αίρουν τις κυρώσεις με τις οποίες απαγορευόταν η εξαγωγή ορισμένων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη... Μιανμάρ και ότι θα επιτρέπονται στο εξής δραστηριότητες ανθρωπιστικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, αθλητικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι επιτρέπονται επενδύσεις που έχουν ως στόχο "την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της καλής διακυβέρνησης", την εκπαίδευση, την υγεία και την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες.

Στις αρχές Απριλίου, μετά τις εκλογές που ανέδειξαν το κόμμα της Αούνγκ Σαν Σου Κι σε πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε ανακοινώσει ότι θα αρθούν οι περιορισμοί για επενδύσεις στη Μιανμάρ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται επίσης να ανακοινώσει σύντομα ότι αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της Μιανμάρ.

Την Δευτέρα η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι αίρονται οι κυρώσεις σε βάρος του προέδρου της χώρας και άλλων 200 αξιωματούχων στους οποίους έχει απαγορευτεί να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να έχουν οικονομικές δοσοληψίες με άλλες χώρες.
ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ