2012-04-12 12:03:06
Φωτογραφία για Μπλόκο στα ΚΤΕΛ και νέα περιπέτεια για τους εκδρομείς
"Γολγοθάς" αναμένει και σήμερα τους εκδρομείς που θέλουν να ταξιδέψουν με τα υπεραστικά λεωφορεία, καθώς μετά την απεργία των ναυτεργατών, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ.

Οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, προγραμματίζουν μπλόκα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Εντονότερη παρουσία θα έχουν στην Αθήνα καθώς εργαζόμενοι από τα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση στον σταθμό του Κηφισού στις 9 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ διαβεβαιώνει, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις από την κινητοποίηση των οδηγών, καθώς το 90% των μετόχων των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οδηγοί, οι οποίοι θα εργαστούν κανονικά.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πόσα από τα λεωφορεία θα καταφέρουν να αναχωρήσουν στην ώρα τους, λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων στον Κηφισό. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα μόνο από τον σταθμό του Κηφισού εξυπηρετούνται 25.000 ταξιδιώτες με περίπου 450 δρομολόγια.


Από την πλευρά τους οι οδηγοί των ΚΤΕΛ εμμένουν στην απόφαση της απεργίας και καταγγέλλουν

«μαζικές απολύσεις» συναδέλφων τους, ενώ ζητούν και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μηδενικές αυξήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, Βασίλη Δημητρόπουλο, μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου σαράντα απολύσεις στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής αλλά και στην Κόρινθο, τη Λάρισα, τη Φωκίδα, τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι

«οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών οργανισμών κατήγγειλαν μονομερώς και αναιτίως τη ΣΣΕ του 2009 και προτείνουν μειώσεις μισθών έως και 30%, ενώ οι ισολογισμοί τους δείχνουν άνοδο. Πρόκειται για μονοπωλιακές εταιρείες, οι οποίες έως τώρα έχουν επιδοτηθεί με 118 εκατομμύρια ευρώ για ανανέωση του στόλου, ενώ προσφάτως ψηφίστηκε νέα αναπτυξιακή επιδότηση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ» σημειώνει.

Τη σημερινή κινητοποίηση των οδηγών ΚΤΕΛ στηρίζει και η ΓΣΕΕ.
patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΜΟΦΩΝΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΜΟΦΩΝΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ