2012-04-11 21:54:44
Φωτογραφία για Πάσχα στην Ασφάλεια θα κάνει ο Ακης
Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα - Η γραπτή δήλωσήτου - Αναζητείται και ο Αστέριος Οικονομίδης. Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 10 το πρωί πήρε πριν από λίγο οπρώην Υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ως τότε θα κρατείται σε κρατητήριο της ΓΑΔΑ. 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος θέλησε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους αλλά οιαστυνομικοί δεν του επέτρεψαν χωρίς να φορά χειροπέδες. Εκείνος αρνήθηκε νακάνει δήλωση με χειροπέδες και απέστειλε γραπτή δήλωσή από το γραφείο του. 

«Επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα αποτελείσήμερα, Μ. Τετάρτη και ημέρα προκήρυξης των εκλογών, η θεαματική προσαγωγή μουστον Ανακριτή Αθηνών κ. Γ. Μαλλή. Η εναντίον μου δικογραφία που του είχεδιαβιβαστεί πριν λίγες μέρες εκκρεμούσε και εξεταζόταν στην ΕισαγγελίαΠρωτοδικών Αθηνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του2010, πάνω από 20 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα.


 

Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες τωνδύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί, -τα έκαναν«πλακάκια», τους είπε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος-, και στη σκευωρία,αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και τηςΠροκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και τωνάλλων δικών τους ανθρώπων. Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα,τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001,ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση τηςίδιας ακριβώς σύμβασης. 

Όπως το Δικαστικό Συμβούλιο του ΑνώτατουΕιδικού Δικαστηρίου απεφάνθη τον Αύγουστο του 2011 ότι είναι απαράδεκτη καιανυπόστατη η σε βάρος μου κατηγορία από τη Βουλή σχετικά με την παθητικήδωροδοκία, έτσι, είμαι βέβαιος, ότι στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τηςτακτικής Δικαιοσύνης που ακολουθεί θα λάμψει για μία ακόμη φορά η αλήθεια καιθα καταρρεύσει η σε βάρος μου σκευωρία.

Δυστυχώς, αυτή ενώ εξυφάνθη εναντίον μου, συμπαρέσυρε σκόπιμα καιεκβιαστικά και μια σειρά από αθώους συμπολίτες μου που ουδεμία ευθύνη καιουδεμία σχέση έχουν με όσα επιχείρησαν να μου προσάψουν. 

Θλίβομαι για την απαράδεκτη δοκιμασία στηνοποία οι άνθρωποι αυτοί υποβάλλονται. Εμένα αφορά, σε τελική ανάλυση, η υπόθεσηαυτή και κανέναν άλλον.

Δηλώνω ότι ο αγώνας μου, που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, ενάντια σεαυτή τη μοναδική σκευωρία πολιτικής δίωξης με νομικό μανδύα, η οποία τοντελευταίο καιρό παίρνει μορφές συκοφαντίας, σπίλωσης, ηθικής απαξίωσης εναντίονμου, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα.

  

Συνδέεται άμεσα –και αυτό καλώ τους πολίτεςνα αντιληφθούν- με τον εκφυλισμό, την παρακμή και τη διάλυση του πολιτικούσυστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση αποσάθρωσης τηςκοινωνικής συνοχής και εξαφάνισης της κοινωνικής αλληλεγγύης, των δικαιωμάτωντων πολιτών και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, 40χρόνια στην πολιτική τίποτα δε με συνέδεσε ποτέ με έκνομες ενέργειες ήπαράνομες πράξεις. 

Η αλήθεια θα λάμψει και ο καθένας θα αναλάβειτις ευθύνες του».

Παράλληλα, η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των 5κατηγορουμένων εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Εκτός απότους Α. Τσοχατζόπουλο, Γ. Σαχπατζίδη, Νικόλαο Ζίγρα και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο 5ος που αναζητείται είναι ο Αστέριος Οικονομίδης. 

Ο τελευταίος ήταν δικαιούχος υπεράκτιας εταιρείας μέσω της οποίας αγοράστηκε τοσπίτι της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετής, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.
πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ