2012-04-11 19:18:46
Φωτογραφία για ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΟΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑ;ΦΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα θα τεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και στο νομό Ηρακλείου θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων εν όψει της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Βενιζέλος ανήγγειλε ότι η βουλευτική ασυλία θα ισχύει μόνο για πολιτικά θέματα, ανέφερε ότι για το ΠΑΣΟΚ «οι πλαστικές και ψευδεπίγραφες εκλογές τελείωσαν», ενώ ανήγγειλε ότι το Κίνημα θα αναθέσει σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον έλεγχο των οικονομικών του, για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης σε ηθική βάση μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών με τους πολίτες.

Υπάρχει, είπε, μια γενικευμένη απαξίωση, μια αντιβουλευτική διάθεση, που ολισθαίνει σε αντικοινοβουλευτική διάθεση, ενώ συμπλήρωσε πως χωρίς πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία.


Πρόσθεσε πως οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, οργισμένοι, φοβισμένοι και δύσπιστοι, αλλά -συμπλήρωσε- άλλο η κριτική κι άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας.

Συσχετίζοντας το θέμα της εμπιστοσύνης των πολιτών με την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα, που εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση, σε αυτή τη φάση της κρίσης, θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι «οι πλαστικές και ψευδεπίγραφες εκλογές τελείωσαν», ενώ ανήγγειλε ότι το Κίνημα, επειδή έχεο πρόβλημα υπερχρέωσης, θα αναθέσει σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον έλεγχο των οικονομικών του, για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας.

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η ευθύνη για το έλλειμμα εμπιστοσύνης ανήκει στους πολιτικούς, γιατί δεν είπαν την αλήθεια σε κρίσιμα θέματα, καθώς εξυπηρετούσαν σκοπιμότητες πολιτικές, εκλογικές, ακόμη και εθνικές.

Η κρίση, παρότι οικονομική, έδειξε τη σημασία της πολιτικής κρίσης, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για την προεκλογική εκστρατεία είπε ότι πρέπει να είναι λιτή, ενώ για τις υποψηφιότητες ανέφερε ότι πρέπει να συμβολίζουν την ενότητα, την αξιοπιστία, την αξιοκρατία και τη διάθεση για μάχη.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για «συνέδριο αναγέννησης και επανίδρυσης της παράταξης».

Διαφάνεια

Ακόμη, σημείωσε ότι «το πόθεν έσχες των νέων υποψηφίων θα ελεγχθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο», ενώ ανήγγειλε ότι θα συσταθεί επιτροπή διαρκούς ελέγχου «για να μην κάνουμε τυχαίες και επιπόλαιες επιλογές».

Συμπλήρωσε ότι η βουλευτική ασυλία θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνον σε πολιτικά θέματα, και όχι σε άλλες υποθέσεις.

Ακολούθως, ευχαρίστησε τα στελέχη που οικειοθελώς αποσύρθηκαν από τα ψηφοδέλτια, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ τους χρειάζεται στη μάχη από οποιαδήποτε θέση.

Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ. «Ας αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει, ας τον αφήσουμε να αναζητά την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ» είπε μεταξύ άλλων για να συνεχίσει: «Δεν είναι το πρόβλημά μας ο κ. Σαμαράς, αλλά ο τόπος, το έθνος».

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ