2013-10-06 18:00:14
Φωτογραφία για Εμπλοκή και στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-ΕΕ
Η παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ οδήγησε την Ουάσιγκτον να αναβάλλει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Μάικλ Φρόμαν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ευρωπαίο επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ για να τον ενημερώσει ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στις Βρυξέλλες λόγω της μερικής διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου εργασίας, το οποίο θα μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή μόλις τερματιστεί η παράλυση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για ατυχή εξέλιξη που όμως δεν θα αποσπάσει τις δύο πλευρές από το στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος.

Αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα υποχρεώθηκε να ακυρώσει την παρουσία του σε δύο συνόδους στην Ασία προκειμένου να παραμείνει στην Ουάσιγκτον έως ότου υπάρξει λύση στο αδιέξοδο με την έγκριση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

(Πηγή:BBC)
enet logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ