2013-10-06 17:56:04
Φωτογραφία για Πρωτότυπα δώρα και λίστες γάμου για τους μελλόνυμφους
Συχνό είναι το φαινόμενο όταν το νεόνυμφο ζευγάρι κοιτάει τα δώρα του γάμου να καταλήγει με συλλογή ίδιων αντικειμένων ή ακόμα και με άχρηστα δώρα. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί και οι λίστες γάμων. Ακόμα όμως και αυτές πολλές φορές περιορίζουν τις όποιες δυνατές επιλογές. Εαν επιθυμείτε να κάνετε τη διαφορά στο δώρο που θα αγοράσετε για το φιλικό ή συγγενικό σας ζευγάρι υπάρχει πληθώρα προτάσεων. Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά μερικά από τα πιο πρωτότυπα δώρα για έναν γαμο.

Για την ημέρα της τελετής

Μπορείτε να κάνετε δώρο στο ζεύγος την εντυπωσιακή του είσοδο στην εκκλησία. Έκπληξη θα προκαλέσει η άφιξη της νύφης με ελικόπτερο το οποίο θα προσγειωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Μετά την τελετή προβλέπεται αποχώρηση του νιόπαντρου ζευγαριού με το ελικόπτερο από την εκκλησία. Η όλη πτήση διαρκεί μισή ώρα. Μια πιο εντυπωσιακή άφιξη μπορεί να γίνει με χλιδάτη λιμουζίνα ή ακόμα και με κλασσική Rolls Royce
. Στην όλη διαδικασία προβλέπεται ο ανθοστολισμός του αμαξιού, μεταφορά της νύφης και των συνοδών της στην εκκλησία, αναμονή έξω από την εκκλησία μέχρι το τέλος του μυστηρίου, μεταφορά της νύφης και του γαμπρού στο studio φωτογράφησης (εάν έχει προκαθοριστεί από το ζευγάρι) και μεταφορά του ζευγαριού στην αίθουσα δεξιώσεων. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο σοφέρ θα είναι ντυμένος κατάλληλα και η όλη διαδικασία διαρκεί 5-6 ώρες ανάλογα και με τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Για τους πιο ρομαντικούς, η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και με νυφική άμαξα που θα σέρνουν δύο άλογα. Δώστε έναν τόνο παραμυθιού στην ημέρα με την άφιξή της νύφης και την αποχώρηση του ζευγαριού σε άμαξα. Το κόστος όλων των παραπάνω κυμαίνεται από 800 έως 850 ευρώ.

Πτώση με αλεξίπτωτο

Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης προσφέρεται πτώση με διθέσιο αλεξίπτωτο πλαγιάς συνοδεία εκπαιδευτή. Προσφέρετε στο ζευγάρι μια μοναδική αίσθηση που σίγουρα θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Το κόστος ανέρχεται στα 130 ευρώ.

Μαθήματα κατάδυσης

Κάντε δώρο μαθήματα κατάδυσης, με θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε θάλασσα. Τα μαθήματα γίνονται από καταρτισμένους εκπαιδευτές-δύτες, ενώ ο εξοπλισμός διατίθεται στα σημεία αυτά. Οι καταδύσεις κοστίζουν 140 ευρώ.

Σπα

Για να απομακρυνθεί η ένταση από την προετοιμασία και την αγωνία για την ημέρα του γάμου μπορείτε να κάνετε δώρο στο ζευγάρι μερικές στιγμές χαλάρωσης. Το καλύτερο λοιπόν θα ήταν η προσφορά ενός προγράμματος σπα και για τους δύο. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα το κέντρο που θα διαλέξετε και ξεκινούν από 190 ευρώ.

Σεμινάρια

Πρωτότυπη επίσης είναι και η αγορά σεμιναρίων για το ζευγάρι. Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε πακέτο για ιδιωτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει εκμάθηση τεχνικών και δοκιμή εκλεκτών κρασιών Βουργουνδίας καθώς και συνοδευτικών τους. Το όλο κόστος ανέρχεται στα 280 ευρώ. Αρκετά της μόδας είναι και τα ιδιωτικά σεμινάρια μαγειρικής από έμπειρους Chefs. Μπορείτε να επιλέξετε το menu και η διάρκεια της καταπληκτικής αυτής εμπειρίας είναι περίπου 2,5 ώρες και στοιχίζει 150 ευρώ. Ενδιαφέρον μπορεί να θεωρηθεί και μια σειρά από μαθήματα φωτογραφίας. Με τον τρόπο αυτό θα τους προσφέρετε τη δυνατότητα να απαθανατίζουν επαγγελματικά κάθε στιγμή της ζωής τους.

Πολιτιστικά δώρα

Για τους λάτρεις των πολιτιστικών μπορείτε να αγοράσετε κάτι μοναδικό σε γλυπτή δημιουργία ή πίνακα ζωγραφικής που θα απεικονίζει το ζευγάρι ή ακόμα και κάποιο πάσο δύο ατόμων για καλλιτεχνικά δρώμενα ανάλογα με τις προτιμήσεις του ζευγαριού. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε την ετήσια συνδρομή του αγαπημένου περιοδικού του ζευγαριού ή κάποιου μηνιαίου εντύπου που θα τους φανεί χρήσιμο.

Αθλητισμός

Για πιο αθλητικούς τύπους μπορείτε να προσφέρετε στο ζευγάρι συνδρομή σε γυμναστήριο και προγράμματα πιλάτες ή γιογκα. Υπάρχουν προσφορές για τα δύο άτομα στα 160 ευρώ, όμως γενικότερα οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το γυμναστήριο και τις παροχές του. Μία ακόμα ιδέα που είναι της μόδας είναι το δώρο μαθημάτων χορού για ζευγάρι. Οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ για τα 20 μαθήματα και ποικίλουν ανάλογα τη σχολή και το είδος χορού.

Ρομαντικό δείπνο εν πλώ

Προσφέρετε στο ζευγάρι μια ξεχωριστή στιγμή έντονου ρομαντισμού που σίγουρα θα τους φέρει πολύ κοντά. Σε ιστιοπλοϊκό πέντε αστέρων με έμπειρο πλήρωμα (Skipper και Staff) και εκλεκτά εδέσματα το ζευγάρι μπορεί να συνδυάσει την πολυτέλεια του σκάφους με τα πανέμορφα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Δίνεται η αποκλειστικότητα όλων των χώρων του ιστιοπλοικού με καλεσμένους μόνο το ζευγάρι με χαμηλό φωτισμό και ρομαντική ατμόσφαιρα κάτω από το φως των κεριών. Από 800 ευρώ.

Οικολογικά δώρα

Αγοράστε στο νεόνυμφο ζευγάρι δώρα που θα έχουν και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε ένα καλάθι με βιολογικά προϊόντα, όπως μέλι, κρασί και άλλα. Επίσης πρωτοτυπήστε αγοράζοντας στο ζευγάρι οικολογικά δώρα όπως σερβίτσιο από μπαμπού και όχι από πορσελάνη ή ρούχα και λευκά είδη από βιολογικό βαμβάκι και κάνναβη. Μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και εναλλακτικές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ραδιόφωνο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια ή έναν εντυπωσιακό οικολογικό καθρέφτη ELI mirror.

Δώρα για το νέο σπίτι

Κάντε δώρο για το καινούργιο σπίτι του ζεύγους και τη μορφή του. Μπορείτε να κλέισετε συμβόλαιο με έναν διακοσμητή εσωτερικού χώρου για να διαμορφώσει τα δωμάτια που θα επιλέξει το ζευγάρι όπως αυτοί επιθυμούν. Επίσης μπορείτε να διαμορφώσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του ζεύγους (μπαλκόνι ή κήπος) αγοράζοντάς τους φυτά και άλλα προϊόντα κηπευτικής.

Υιοθεσία ζώου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Πρόκειται για ένα αρκετά ρομαντικό δώρο. Η υιοθεσία είναι ιδανική για κάθε ζωόφιλο αλλά και όποιον έχει κάποιο αγαπημένο ζώο που θα ήθελε να προστατεύσει. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε το ανδρόγυνο να δεθεί ακόμα περισσότερο, προστατεύοντας ένα «νέο μέλος». Υιοθετήστε λοιπόν ανάλογα το ζώο που θέλετε, για έναν χρόνο σε τιμές από 80 έως 1000 ευρώ.

Ξεχωριστες λίστες γάμου

Εκτός των απλών λιστών γάμου, στις οποίες μπορεί ο κάθε καλεσμένος να δώσει ένα ποσό για την αγορά προϊόντων από κάποιο κατάστημα, ή ακόμα και να αγοράσει ο ίδιος ένα από τα προϊόντα της λίστας, υπάρχουν και οι εναλλακτικές λίστες γάμου. Για παράδειγμα λίστες με κοινωνικά και οικολογικά δώρα όπως βοήθεια σε οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία βιοτόπων και ζώων που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις(γιατροί χωρίς σύνορα, οι φίλοι της γης κ.α.), λίστα με άμεση βοήθεια για τα προβλήματα της Αφρικής ή ακόμα και λίστες γάμου σε πρακτορεία ταξιδιών για το ταξίδι του μέλιτος του ζευγαριού.

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ