2013-10-04 22:46:10
Φωτογραφία για ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΚΟΡΑΡΕΙ... ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ!
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει πετύχει πολλά γκολ με την ερυθρόλευκη και έχει χαρίσει μεγάλες χαρές στους οπαδούς του Θρύλου.

Ο λόγος για τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος μίλησε στον «Γαύρο» για τη νίκη των ερυθρόλευκων στο Βέλγιο επί της Άντερλεχτ, αναφέρθηκε στον Μήτρογλου και το χατ τρικ που πέτυχε, αλλά και στη συνεργασία του με τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Από εκεί και πέρα, έκανε λόγο για τις πιθανότητες πρόκρισης και τι θεωρεί… κλειδί για τον Ολυμπιακό ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα σχόλιο αρχικά για τη νίκη του Ολυμπιακού ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο Βέλγιο. Ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει τους τρεις βαθμούς και αυτός ήταν ο μεγάλος του στόχος. Αρα τα πράγματα πήγαν καλά για την ομάδα και πήρε αυτό που ήθελε...

Ε: Πού θεωρείτε ότι κρίθηκε η αναμέτρηση;


Α: Η απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι της Άντερλεχτ ήταν καθοριστική. Σε ένα κρίσιμο σημείο κράτησε το μηδέν. Πιστεύω ότι εκείνη ήταν η φάση του αγώνα. Επίσης, στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τους αργούς αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας και έκανε τις φάσεις που δημιούργησαν γκολ. Χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη κλασική ευκαιρία σκόραρε.

Ε: Τι θέλετε να δείτε στη συνέχεια;

Α: Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην έδρα της Άντερλεχτ δεν σημαίνει ότι τελείωσε κάτι. Πρέπει να υπάρξει και συνεχεία. Και εννοώ στην Μπενφίκα.

Ε: Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει θετικό αποτέλεσμα;

Α: Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Η Μπενφίκα δεν έχει καμία σχέση με την Αντερλεχτ. Είναι καλύτερη ομάδα. Εκεί ο Ολυμπιακός ίσως πρέπει να παίξει λίγο πιο πειθαρχημένα και μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστεί πιο αμυντικά κάπως.

Ε: Στο ματς με την Άντερλεχτ ο Μίτσελ έπαιξε επιθετικά και του βγήκε με ένα ευρύ αποτέλεσμα...

Α: Του το έβγαλε η αντίπαλη ομάδα. Η Άντερλεχτ δεν ήταν το μεγαθήριο. Και μπορούσε να αγωνιστεί με 2 φορ. Και τελικά του βγήκε. Αν και μέχρι το 56’ όλα ήταν ανοιχτά. Εκεί έγινε το 0-2 και τελείωσε το ματς. Με την Μπενφίκα θα είναι αλλιώς. Θα χρειαστεί περισσότερη πίεση, τρέξιμο στα χαφ!

Ε: Πιστεύετε στην πρόκριση; Πού θεωρείτε ότι χρειάζεται βελτίωση;

Α: Σαφώς και πιστεύω. Μπορεί ο Ολυμπιακός να χτυπήσει τη δεύτερη θέση. Το πού θέλει βελτίωση η ομάδα θα το κρίνει ο Μίτσελ. Έχει τα πάντα από τον πρόεδρο. Παίκτες και όλα τα εχέγγυα. Αυτός γνωρίζει καλύτερα γιατί δουλεύει κάθε μέρα με την ομάδα.

Ε: Ενα σχόλιο και για τον Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και σας πλησιάζει. Και εσείς έχετε σκοράρει πολλά τέρματα στην Ευρώπη...

Α: Τρομερός επιθετικός και το έχω ξαναπεί. Σκοράρει με κάθε τρόπο και αυτό είναι μεγάλη πλεονέκτημα. Και την Τετάρτη κατάφερε να βάλει γκολ με διαφορετικό τρόπο. Δείχνει ικανός για πολλά πράγματα και έχει το γκολ μέσα του. Βρίσκει εύκολα δίχτυα και αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Αναφορικά με τα ρεκόρ του, αυτό είναι θετικό. Γιατί όταν ένα ρεκόρ σπάει ή ένας παίκτης πλησιάζει ένα ρεκόρ, αυτό πάει να πει ότι υπάρχει εξέλιξη. Αν δεν έσπαγαν τα ρεκόρ, θα σήμαινε ότι όλοι κινούνται στα ίδια επίπεδα.

Ε: Και είναι καλή και η συνεργασία του με τον Σαβιόλα. Μπορεί ο Αργεντινός να μη σκόραρε, αλλά έδωσε ασίστ Α: Το συμφέρων των 2 επιθετικών είναι το καλό της ομάδας. Και ο Σαβιόλα το έδειξε στην προκειμένη περίπτωση. Σε άλλη φάση μπορεί να το έδειχνε ο Μήτρογλου. Είναι ωραίο να βρίσκονται οι δύο επιθετικοί. Έχει καλούς φορ ο Ολυμπιακός.

Ε: Θεωρείτε ότι πρέπει να παίζουν μαζί;

Α: Είναι ωραίο να το βλέπουμε. Αλλά όχι εύκολο. Στην Ελλάδα σίγουρα μπορούν να παίζουν μαζί. Στην Ευρώπη, ανάλογα με το κάθε ματς.

Ε: Τι θεωρείτε κλειδί για την πρόκριση στην επόμενη φάση;

Α: Ο Ολυμπιακός πρέπει να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα είναι σημαντικό αν δεν ηττηθεί στην Πορτογαλία από την Μπενφίκα. Τότε θα κάνει μεγάλο βήμα. Και σίγουρα αν πάρει τα 2 ματς στο Καραϊσκάκη, τότε θα μπορέσει να προκριθεί. Αλλά αυτά είναι υποθετικά. Αρχικά πρέπει να πάρει αποτέλεσμα με την Μπενφίκα εκτός έδρας.

Ε: Και τώρα ανώμαλη προσγείωση με Βέροια στο Καραϊσκάκη...

Α: Έτσι είναι. Επιστρέφει στην Ελλάδα. Η Βέροια λογικά θα έχει δύσκολο έργο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, αυτά τα ματς είναι ό,τι πρέπει για ψυχολογία...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ