2013-10-04 22:25:07
Φωτογραφία για ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη

Τηλ.: 210-9924980-9959181

Fax: 210-9916854

email: [email protected]

Αθήνα 03/10/2013

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό

κ.Σαμαρά Αντώνιο

ΚΟΙΝ: Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη Άδωνη

Υφυπουργό Υγείας κ.Μπέζα Αντώνιο

ΘΕΜΑ: Άμεση αποπληρωμή των οφειλουμένων στους ιατρούς. Να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση των πληρωμών των Ιατρών.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οι Ιατροί έχουν πλέον φτάσει στο έσχατο όριο της ένδειας και στα όρια της οικονομικής καταστροφής.Η μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το 2010 που μας οφείλονται απο τα ασφαλιστικά ταμεία και η καθυστέρηση πληρωμής των τρεχόντων οφειλών απο τον ΕΟΠΥΥ που πλέον ξεπερνούν τους 9 μήνες για το 2013 ,ενώ οφείλεται και το υπόλοιπο 10% του 2012 και οι δαπάνες των ταμείων που εισήλθαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 1/1/2012 (Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την περαιτέρω επιβίωσή τους
. Παρά τις διαβεβαιώσεις σας στο συμβούλιο που συμμετείχατε στον ΕΟΠΥΥ τέλη Ιουλίου ότι εντός μηνός θέλατε συγκεκριμένα αποτελέσματα από τους προισταμένους των ασφαλιστικών ταμείων και ενώ έχουν περάσει έκτοτε 2 μήνες , δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα ιδίως για τους Ιατρούς της Αθήνας που όμως είναι πάνω απο το 60% του συνόλου των Ιατρών των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας. Την ίδια στιγμή οι Ιατροί έχουν αναγκαστεί να δανειστούν απο τράπεζες ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν βασικές τους βιοποριστικές ανάγκες αλλά και τα λειτουργικά έξοδα των ιατρείων –εργαστηρίων τους με επιτόκιο που φθάνει το 10%. Όταν λοιπόν τους ζητάτε να γίνουν κουρέματα στα οφειλόμενα ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία της τάξεως του 15% και φυσικά σε αυτό το 15% προστίθενται οι τόκοι 3 ετών, των δανείων που ελήφθησαν λόγω έλλειψης ρευστότητας, οι οποίοι πλησιάζουν το 30% η πραγματική αξία των χρημάτων που θα λάβουν θα είναι στο μισό των οφειλομένων. Οι τράπεζες όμως ζητούν τα δάνεια στο ακέραιο που έχουν δώσει στους Ιατρούς και εδώ βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα του πως θα αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια.Φοβούμαστε ότι θα υπάρξει αδυναμία αποπληρωμής με τραγικές συνέπειες στους δανειολήπτες. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την εφορία όπου ιδίως για τα Πολυιατρεία και τις ιατρικές εταιρείες που μετέχουν Ιατροί πληρώνεται η εφορία ακόμα και για τα ποσά που δεν έχουν καταβληθεί στους Ιατρούς με προκαταβολή ακόμα και 65% για το επόμενο έτος.

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Ζητούμε από εσάς το αυτονόητο, δηλαδή να μας δοθούν άμεσα τα χρήματα που μας οφείλονται αλλά παράλληλα την μεσολάβηση σας για την παύση διώξεων των Ιατρών από τις εφορίες και τις τράπεζες και την δυνατότητα διακανονισμού και κουρέματος των οφειλών πρός τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν. Εφαρμόστε αυτό το οποίο είπατε: Oτι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων που δεν έχουν κάνει την δουλειά τους για την ένδεια που έχουν περιέλθει οι ιατροί.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ