2013-10-03 19:18:04
Φωτογραφία για «Βαρύτατη και απαράδεκτη προσβολή στο Μίκη Θεοδωράκη από τον Μάριο Τζωρτζάκη!»
Ένα από τα πιο μελανά σημεία στην ιστορία του σημάδεψε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Μάριος Τζωρτζάκης, ο αιρετός και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Σπάρτης χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη με τον πιο απρεπή, προσβλητικό και αισχρό λόγο.

Ο άνθρωπος που έχει ως μέλημα την προάσπιση, παραγωγή και διάχυση του Πολιτισμού στο Δήμο της Σπάρτης έδωσε το παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίζει τον Μέγα Έλληνα κι Εθνικό Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και να καταρρακώνει την υπόληψη μιας πόλης.

Η σιωπή του Δημάρχου Σπάρτης, του πρώτου πολίτη της πόλης προβληματίζει ακόμα περισσότερο τη στιγμή που έχει κληθεί, εγκαίρως, να αντιδράσει, να διασκεδάσει, να καταρρίψει τον χαρακτηρισμό του συνεργάτη του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη πάρει θέση κατακεραυνώνοντας όσους χαμηλόφωνα και ψιθυριστά τολμούν να χλευάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη.


Η άδικη, λασπερή και έρπουσα δυσφήμιση σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη δεν μπορεί να αγγίξει το μέγεθος του Συνθέτη. Ωστόσο κινδυνεύει να χαρακτηρίσει το ήθος και το ύφος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Ως εκ τούτου θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι σιωπούν ή ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές και στάσεις όπως αυτή του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού.

Είναι απαράδεκτος ο διασυρμός που θα υποστεί η πόλη, το Σώμα και οι πολίτες από την συμπεριφορά του ανθρώπου που έχει εντολή από τον κ. Αργειτάκο να διαχειρίζεται θέματα Πολιτισμού.

Αιρετοί της πόλης, αμέσως μετά το συμβάν, εκτιμούν ότι ο κ.Τζωρτζάκης μετά από την κατάπτυστη αυτή διατύπωση δεν μπορεί να παραμείνει Πρόεδρος του Ν. Π. Πολιτισμού της ιστορικής, έντιμης και θαρραλέας πόλης της Σπάρτης. Πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του την οποία θα πρέπει να κάνει αμέσως αποδεκτή ο Δήμαρχος της πόλης. Άλλωστε η επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργεί αυτό τον συνειρμό.

Η πρόταση του κ Πλειώτα για ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμο Δημότη προϋποθέτει προηγούμενη αποκατάσταση του κύρους και της υπολήψεως του Εθνικού Συνθέτη.

Δεν είναι δυνατόν να συζητείται η ανακήρυξή του όταν αιωρούνται στην αίθουσα αναπάντητοι χαρακτηρισμοί.

Φαίνεται ότι ο κ. Τζωρτζάκης θέλει να διατηρήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και άποψής του ακόμα και όταν αυτή καταρρακώνει ένα πρόσωπο «ζωντανό θρύλο».

Προειδοποιούσαμε την Δημοτική Αρχή ότι αν δεν ανακληθεί άμεσα, δημόσια και απόλυτα ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, για την πολιτική και καλλιτεχνική προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη είμαστε υποχρεωμένοι να τον δημοσιοποιήσουμε με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το Σώμα, τον Δήμο, την Πόλη.

Αναμέναμε άμεσα, την αποκατάσταση του κύρους και της προσωπικότητας του Εθνικού συνθέτη μας από το ίδιο πρόσωπο που βάναυσα, απρόκλητα και ατιμωτικά τον προσέβαλε.

Η Δημοτική Αρχή δεν αντέδρασε. Ο κ Δήμαρχος σιώπησε.

Το λόγο έχουν ο Πρόεδρος κ Πλειώτας, ο ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ Καλομοίρης που ζητά απόδοση τιμής στον Μ Θεοδωράκη και ο Πρόεδρος του ΝΠΠ κ. Τζωρτζάκης που εξαπολύει τον απαράδεκτο.χαρακτηρισμό Ακούστε λοιπόν το ηχητικό απόσπασμα από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης εδώ!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ