2013-10-03 18:47:04
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Αναγνωρίζουμε τις καλές προθέσεις που ακολουθούνται από ουσιαστικές πράξεις
άρθρο Προέδρου ενόψει 6ου Τακτικού Συνεδρίου

H ΠΕΑΛΣ, ως αναγνωρισμένος θεσμικός Φορέας, εκπρόσωπος των Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρεμβαίνει δημόσια όποτε παραστεί ανάγκη, προκειμένου να αναδείξει και να επισημάνει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου τα «βαίνοντα επί τα χείρω» άλυτα υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, με σκοπό την κατάλληλη αντιμετώπιση και επίλυσή τους.

Από την άλλη πλευρά, η άσκηση αρνητικής κριτικής δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας. Θα ήταν άδικο και αντίθετο προς «το περί δικαίου αίσθημα» να μην προβαίνουμε σε αναγνώριση, κάθε φορά που κρίνεται άξιο, των καλών προθέσεων και θετικών ενεργειών υπέρ των στελεχών, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ως εκ τούτου και με αφορμή επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Υ.Ν.Α στο προσωπικό του Λ.Σ., ότι θα βελτιώσει τα μέσα με τα οποία αυτό εργάζεται και την καθημερινότητα του, επιδοκιμάζουμε και αναγνωρίζουμε την επιδεικνυόμενη εκ μέρους του καλή πρόθεση.


Παράλληλα όμως, δε μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι οι καλές προθέσεις για να αποφέρουν καλά αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθούνται από ανάλογες ουσιαστικές ενέργειες για την εν τοις πράγμασι επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα στελέχη.

Η καθημερινότητά του προσωπικού θα βελτιωθεί μόνο με άμεση μετάβαση «από τη θεωρία στην πράξη» και επίλυση των καίριων προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει, όπως:

· Οι συνεχιζόμενες περικοπές στους μισθούς που έχουν φθάσει το 40% και οδηγούν στην εξαθλίωση και στην απώλεια της αξιοπρέπειας του.

· Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε συνδυασμό με τις υπέρμετρες καθυστερήσεις από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών ως προς την ενταλματοποίηση των σχετικών δαπανών, που το εξαναγκάζουν να καταβάλλει εις διπλούν χρήματα για φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες, εν αντιθέσει των σχετικών κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε μήνα στους μισθούς του.

· Η μη καταβολή των δεδουλευμένων «πλευσίμων», εδώ και τέσσερα χρόνια, που εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο τον πυλώνα της επιχειρησιακής δράσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το προσωπικό των πλωτών μέσων, που νυχθημερόν καταβάλλει προσπάθειες ξεπερνώντας τον εαυτό του, για να ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά του.

· Η σταδιακή απαξίωση των επιχειρησιακών μέσων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, λόγω της έλλειψης επαρκών οικονομικών πόρων, καθώς με την ελλιπή συντήρησή τους δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί η δέουσα αστυνομική και επιχειρησιακή αρμοδιότητα σε θάλασσα και ξηρά.

· Οι πλείστες ελλείψεις που παρατηρούνται στις κτιριακές υποδομές αλλά και σε υλικοτεχνικά – τεχνολογικά μέσα «καθημερινής χρήσης», που έχουν ως συνέπεια το προσωπικό, σε πολλές περιπτώσεις, να μη δύναται να φέρει εις πέρας την πιο απλή ενέργεια.

Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των εργασιών του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών, Λ.Σ. που θα διεξαχθεί στην πόλη του Ηρακλείου στις 19 Οκτωβρίου 2013, με την ελπίδα ότι τα συμπεράσματα και οι προτάσεις, που θα προκύψουν από τον διάλογο, θα γίνουν το «πρωτογενές υλικό» και η αφορμή εξεύρεσης βέλτιστων λύσεων από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, επ’ ωφελεία των στελεχών και εν τέλει του κοινωνικού συνόλου.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης ΣΑΪΤΑΚΗΣ

pealsblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ