2013-10-03 11:41:05
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α.

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658

Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869 

www.poseypika.gr e-mail: [email protected] 

Αθήνα, 2/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με έκπληξη και αγανάκτηση οι 6.500 γιατροί των πολυΪατρείων του ΕΟΠΥΥ πληροφορήθηκαν το συμπόσιο-σύναξη παλαιών Διοικητών και «σοφών», να διαλέγονται για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Ερήμην των κοινωνικών φορέων και κυρίως των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, αποφασίζουν, συμβουλεύουν, επηρεάζουν και προσπαθούν να ποδηγετήσουν με την συσσωρευμένη σοφία τους, τους σχεδιασμούς για τη νέα εποχή του ΕΟΠΥΥ.

Η οργή όμως είναι μεγαλύτερη όταν μετέχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι σε ένα «κλειστό» συμπόσιο όπου χορηγοί είναι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Ρωτάμε τους υπεύθυνους και περιμένουμε τη δραστική παρέμβαση των θεσμών της Πολιτείας.


Πώς είναι δυνατόν στη διοργάνωση και στη χορηγία να μετέχουν πάροχοι του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να προσκαλείται ο Προέδρός του και Υπηρεσιακοί παράγοντες που αύριο θα υπογράψουν ή θα ανανεώσουν συμβάσεις?

Είναι δυνατόν να κατακεραυνώνουμε γιατρούς διότι πηγαίνουν σε Επιστημονικά Συνέδρια φαρμακευτικών εταιρειών και οι πολιτικά υπεύθυνοι για την τύχη της υγείας να αγορεύουν στο βήμα χορηγών?

Από ποιους θα προέλθουν οι λύσεις κύριε Υπουργέ? από όλους αυτούς που έχουν διατελέσει κατά καιρούς Διοικητές Οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων και δεν έχουν δώσει καμία απολογία για πράξεις και παραλείψεις τους?

Ζητάμε άμεσα να παρέμβουν τα όργανα της Πολιτείας και να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που κατά καιρούς με πράξεις ή παραλείψεις τους, έβλαψαν τα συμφέροντα των ασφαλιστικών ταμείων και προκάλεσαν την τεράστια ζημιά στο χώρο της Υγείας.

Οι λύσεις για την πορεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα προέλθουν από δήθεν «σοφούς», που δεν έχουν περπατήσει στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ ούτε μια ώρα, ούτε θα ποδηγετήσουν σκέψεις και σχεδιασμούς της Πολιτείας σε χρεωκοπημένους δρόμους που αρκετά έχει πληρώσει ο κάθε ασφαλισμένος.

Να παρέμβει η Πολιτεία τώρα και να θέσει στο περιθώριο όλους εκείνους που παίζουν με την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων και εμπαίζουν τους πολίτες, που δίκαια αναζητούν αξιοπρεπή Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ