2013-10-03 04:45:04
Φωτογραφία για ΙντερΣίτι η Μπάγερν
Η υπερταχεία της κατόχου του στέμματος πέρασε από το Μάντσεστερ (3-1). Γκέλα Γιούβε με Γαλατά (2-2). Τεσσάρα η Ρεάλ, ζόρικο «Χ» για Γιουνάιτεντ με ρεκόρ Γκιγκς (145 συμμ.).

«Είναι καταπληκτικός προπονητής», ήταν η αποθέωση του Πεπ Γκουαρδιόλα για τον Μάνουελ Πελεγκρίνι. Ελα όμως που αυτό θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να λέει ο Χιλιανός για τον αντίπαλο του. Βλέπετε είχαν προηγηθεί οκτώ μεταξύ τους κόντρες στην Ισπανία, με τον κόουτς της Μπάγερν να μετράει επτά νίκες και μία ισοπαλία. Με την επίσκεψη των Βαυαρών στο «Ετιχάντ» το εν λόγω ρεκόρ του Πεπ διευρύνθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς η ομάδα του διέλυσε 3-1 τη Σίτι και υπενθύμισε πολύ απλά το ποιος είναι η κάτοχος του στέμματος.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματικά έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν καν να στήσουν μία ευκαιρία της προκοπής και μοιραία υποτάχθηκαν. Η μηχανή της Μπάγερν πήρε μπροστά μόλις στο 7', με τον Ριμπερί να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Χαρτ να το... πνίγει στη δεξιά γωνία του. Στο 54' ο Ρόμπεν έξυσε το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0. Ο Ντάντε έβγαλε τρομερή 50άρα μπαλιά, ο Μίλερ με δύο σούπερ κοντρόλ πέρασε τον Χαρτ και σκόραρε ανενόχλητος.


Στο 60' ήρθε και η στιγμή του Ρόμπεν που κυνηγούσε δαιμονισμένα το γκολ. Ο Ολλανδός μπήκε στην περιοχή, κάνοντας πλάκα στον Νάσταζιτς και σούταρε με το δεξί για το 3-0. Στο 76' η Σίτι γλίτωσε από τον διασυρμό, μιας και ο Μίλερ σημάδεψε το δοκάρι. Στο 79' ήρθε το γκολ της τιμής για τους Πολίτες. Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα με πλάτη στην εστία, με φοβερό τρόπο άδειασε τον Μπόατενγκ και έστειλε το τόπι στην απέναντι γωνία ψηλά. Με αυτό το τέρμα οι γηπεδούχοι συνέχισαν την παράδοση στην πρόσφατη παρουσίας τους στον θεσμό, όπου σκοράρουν σε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο τους.

Θα μπορούσαν πάντως να είχαν μετριάσει κιόλας στο φινάλε την ήττα τους. Στο 86' ο Μπόατενγκ ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης λίγο πριν την περιοχή τον Γιάγια Τουρέ και αποβλήθηκε. Ο Σίλβα εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, επιτρέποντας στην πρωταθλήτρια Ευρώπης να φύγει με ένα υπέροχο αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει τη δύναμη της.

Μαν. Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Νάσταζιτς, Κομπανί, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Φερνεντίνιο, Νασρί (70' Μίλνερ), Χεσούς Νάβας, Αγουέρο, Τζέκο (57' Νεγρέδο)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατεντγκ, Ραφίνια, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (74' Κίρχοφ), Κρόος, Μίλερ, Ρόμπεν (78' Σακίρι), Ριμπερί (82' Γκέτσε).

Γλυκόπικρο «Χ» η Γιουνάιτεντ

Το βάρος στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ ήταν μεγάλο μετά το άσχημο ξεκίνημα στην Πρέμιερλιγκ και ειδικά μετά τη σφαλιάρα του Σαββάτου από τη Γουέστ Μπρομ. Ωστόσο, οι Κόκκινοι Διάβολοι φαίνεται πως χρησιμοποιούν την Ευρώπη σαν «καθαρτήριο». Στη «Ντόνμπας Αρένα» μπορεί να μην κατάφεραν να κάνουν τη δεύτερη νίκη τους, αλλά το 1-1 που απέσπασαν στην έδρα της Σαχτάρ τους αφήνει μία περίεργη αίσθηση. Αυτό οφείλεται στο ότι προηγήθηκαν, αλλά θα μπορούσαν βάση εικόνας του αγώνα, να είχαν ηττηθεί και τελικά ισοφαρίστηκαν από ανόητο λάθος.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι χωρίς τον άρρωστο Ρούνεϊ, αλλά με τον Φαν Πέρσι να επιστρέφει στην 11άδα, προηγήθηκαν νωρίς. Στο 18' ο Φελαϊνί έκανε το γύρισμα από δεξιά και μετά από λάθος των Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, ο Γουέλμπεκ δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ουκρανοί ανέλαβαν τα ηνία και η Μάντσεστερ γλίτωσε από τύχη και αστοχία των γηπεδούχων, αλλά και κάποιες καλές αποκρούσεις του Ντε Χέα. Η Πίεση της Σαχτάρ καρποφόρησε στο 76', όταν ο Βίντιτς ολιγώρησε και αντί να διώξει, έστρωσε τη μπάλα στον κορυφαίο του αγώνα, Τάισον που τελείωσε τη φάση με δυνατό κοντινό σουτ.

Το τέλος βρήκε και τους δύο μάλλον χαρούμενους με το βαθμό, με την ισοπαλία να είναι η πρώτη εντός για τη Σαχτάρ μετά από τρεις διαδοχικές κόντρα σε Αγγλους, ενώ η Γιουνάιτεντ δέχτηκε γκολ για ένατο σερί παιχνίδι τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πιο ευτυχισμένος πάντως στο γήπεδο ήταν ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός μπήκε στο παιχνίδι στο 66' και έφτασε τις 145 παρουσίες στον θεσμό, νούμερο που τον φέρνει μόνο πρώτο στον θεσμό (2ος ο Ραούλ). Ο Γκιγκς έκανε αυτές τις συμμετοχές κόντρα σε 51 διαφορετικές ομάδες. ΘΡΥΛΟΣ!

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Σεβτσούκ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σρνα, Χούμπσμαν, Φερνάντο (84' Ιλσίνιο), Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Τεϊσέιρα, Τάισον (90' Μπέρναρντ), Λουίζ Αντριάνο (90' Φερέιρα)

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Ράφαελ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Φελαϊνί (66' Γκιγκς), Βαλένσια, Γουέλμπεκ (92' Τζόουνς), Φαν Πέρσι.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Χρυσή αλλαγή ο Χέγκελερ!

Ο Γιενς Χέγκελερ μπήκε στο 85' στη θέση του Σαμ και με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 2' των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη 2-1 στην Λεβερκούζεν επί της Σοσιεδάδ! Από το ξεκίνημα φάνηκαν οι διαθέσεις των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και επιθετικά και να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Σον (3'), Βόλσαϊντ (9') και Κίσλινγκ (21') επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των Γερμανών, που δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ. Στο 24' ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για τους Βάσκους με τον Γκριζμάν, για να... απαντήσει άμεσα ο Σαμ στο 26'. Οι παίκτες του Αρασάτε κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 30', με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να χάνουν ευκαιρίες και τις «ασπιρίνες» να έχουν τις καλύτερες. Τελικά, έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, για να σκοράρει με κεφαλιά ο Ρόλφες μετά από φάουλ του Σαμ και να κάνει το 1-0 στο 45+1'!

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Σοσιεδάδ να φτάνει στην ισοφάριση. Ο Χίλμπερτ πήγε πολύ άγαρμπα πάνω στον Βέλα, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Καράσεβ δεν δίστασε πριν δείξει την άσπρη βούλα. Ακόμη, όμως, και αν ο Λένο αρχικά νίκησε τον Βέλα, ο Μεξικανός πήρε το ριμπάουντ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Το παιχνίδι άνοιξε στη συνέχεια, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Οι Βάσκοι ήταν πειθαρχημένοι στην άμυνα και κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Μπράβο, με τους γηπεδούχους να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Σοσιεδάδ θα φύγει από το Λεβερκούζεν με τον βαθμό, ήρθε ο Χέγκελερ να κάνει το τελικό 2-1 στο 90+2' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και να δώσει την μεγάλη νίκη στην Μπάγερ!

Λεβερκούζεν (Σάμι Χίπια): Λένο, Μπένις (69' Τσαν), Βόλσαϊντ, Τορπάκ, Χίμπερτ, Ράιναρτς, Μπέντερ, Ρόλφες, Σαμ (85' Χέγκελερ), Σον (68' Κρουζ), Κίσλινγκ

Σοσιεδάδ (Χαγόμπα Αρασάτε): Μπράβο, Ντε Λα Μπέγια, Ι. Μαρτίνεθ, Γκονσάλες, κ. Μαρτίνεθ, Μπεργάρα, Ζουρουτούθα (90' Ρος), Εστουλόντο, Γκριζμάν (84' Κάστρο), Σεφέροβιτς (68' Αγκιρέτσε), Βέλα

Αποτελέσματα

Σαχτάρ-Γιουνάιτεντ 1-1

(76' Τάισον - 18' Γουέλμπεκ)

Λεβερκούζεν-Σοσιεδάδ 2-1

(45+1' Ρόλφες, 92' Χέγκελερ - 51' Βέλα)

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ 4 3-1

2. Μαν. Γιουνάιτεντ 4 5-3

3. Λεβερκούζεν 3 4-5

4. Σοσιεδάδ 0 1-4

Επόμενη αγωνιστική (23/10)

Λεβερκούζεν-Σαχτάρ

Μαν. Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ξέσπασε η Ρεάλ

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μετά το στραπάτσο στο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο γιατρικό από μία διαλυμένη Κοπεγχάγη. Οι Μερένγκες έψαχναν έναν αδύναμο αντίπαλο για να βγάλουν τα... νεύρα τους και με τους Ρονάλντο-Ντι Μαρία να πετυχαίνουν από δύο γκολ, συνέτριψαν 4-0 τους Δανούς και έκαναν το 2x2 στον όμιλο. Σε όλο το ματς έπαιξε ο Ικερ Κασίγιας.

Ο CR7 άνοιξε το σκορ στο 21' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρσέλο και κακή έξοδο του Βίλαντ, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Μετά τις αποδοκιμασίες στην ανάπαυλα, οι Μερένγκες βγήκαν και έπαιξαν ωραία μπάλα «βουλώνοντας» το στόμα των αφισιονάδος στο 65'. Ο Μπενζεμά έκανε ωραίο τακουνάκι στα δεξιά για τον Ντι Μαρία, ο Αργεντινός λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του άουτ έκανε ραμπόνα και ο Ρονάλντο με κεφαλιά είχε την πιο εύκολη δουλειά για το 2-0.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Αργεντινός και στο 71' με ωραίο τεχνικό σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με ωραίες προσποιήσεις και τελείωμα στη γωνία διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με το σκορ στο 1-0 η Κοπεγχάη είχε δοκάρι και στη συνέχεια ο Μόντριτς βρήκε τη μπάλα με το χέρι όμως δεν είχε καμία πρόθεση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιόρτασε με δύο γκολ ση συμπλήρωση 100 αγώνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έφτασε τα 56, όπως και τα 26 τέρματα στις 21 τελευταίες εμφανίσεις στο Champions League. Τρομερά στατιστικά και για τον Κασίγιας, ο οποίος έπαιξε στο ματς Νο129 στην διοργάνωση και βρίσκεται μόλις ένα πίσω από τον μεγάλο Ραούλ. Ο «Αγιος Ικερ» δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία 7 ματς που έχει παίξει στο CL και έχει φτάσει τα 481 με ανέπαφη εστία.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Βαράνε, Μόντριτς (67' Ισκο), Κεντίρα (74' Μοράτα), Ιγιαραμέντι, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά (81' Χεσέ Ροδρίγεθ).

Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Μέλμπεργκ, Μπένγκτσον, Σίγκουρντσον, Γιάκομπσεν, Κλόντεμιρ, Ντιλένι, Γκίσλασον, Μπράατεν (66' Αντι), Γιόργκενσεν (72' Κρίστενσεν), Τοτούχ (63' Μπολάνιος).

Πλήρωσε την άμυνα η Γιουβέντους

Δεύτερη απώλεια σε δύο αγώνες και αυτή τη φορά εντός έδρας για τους Μπιανκονέρι που πρδώθηκαν από την οπισθοφυλακή τους και παρότι έκαναν μεγάλη ανατροπή, δέχθηκαν αμέσως την ισοφάριση (2-2) από την Γαλατασαράι. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν αυτή που είχε το ισχυρό κίνητρο ειδικά μετά την σούπερ-γκέλα της πρεμιέρας με την Κοπεγχάγη (1-1), όμως δεν κατάφερε να νικήσει τους Τούρκους που είχαν στον πάγκο τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος μόλις υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Κόντρα στα προγνωστικά ο Μπουφόν ήταν αυτός που είχε περισσότερη δουλειά στο πρώτο κομμάτι του ματς, στο οποίο ο Ντρογκμπά είχε κέφια. Στο 26' ο Βούτσινιτς υπέστη τραυματισμό στο πόδι και έδωσε στη θέση του στον Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Στο 36' έγινε η απίστευτη γκάφα. Ο Μπονούτσι θέλησε να δώσει προς τα πίσω στον Μπουφόν, όμως ο Ντρογκμπά το κατάλαβε, είπε «ευχαριστώ» στο δώρο και αφού πέρασε τον Μπουφόν που έκανε κακή έξοδο σκόραρε στην σχεδόν κενή εστία (0-1). Αυτό ήταν το γκολ Νο41 στο CL για τον Ιβοριανό, ο οποίος έγινε ο 9ος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Στην επανάληψη η ώρα περνούσε, όμως τίποτα δεν άλλαζε στην εικόνα του αγώνα, αφού η Γαλατά δεν φοβόταν και κρατούσε έναν σχετικό έλεγχο τον αγώνα. Στο 78' ο Κουαλιαρέλα ανατράπηκε μάλλον με ανόητο τρόπο από τον Αμραμπάτ μέσα στην περιοχή και ο Βιδάλ από την βούλα έκανε το 1-1. Στα επόμενα λεπτά το κλίμα ήρθε τούμπα, η Γιούβε πήρε τα πάνω της και με τους Τούρκους να μην αντέχουν την πίεση έφτασε στην ανατροπή στο 87' με κεφαλιά του Κουαλιαρέλα μετά από σέντρα του Πίρλο (2-1).

Ετσι όπως είχε πάει το ματς, κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα γίνει στο επόμενο λεπτό, με την άμυνα της Μεγάλης Κυρίας να «κολλάει», τον Ντρογκμπά να παίρνει την κεφαλιά μετά από γέμισμα και τον Ουμούτ Μπουλούτ να τελειώνει τη φάση για το τελικό 2-2. Η Γιουβέντους είναι πλέον τουλάχιστον σε περιπέτειες, αφού έχει μόλις δύο βαθμούς στον όμιλο και ακολουθούν δύο αγώνες με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι (68' Γιορέντε), Λιχτστάινερ (46' Ισλα), Ασαμόα, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Βούτσινιτς (26' Κουαλιαρέλα), Τέβες.

Γαλατασαράι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Μουσλέρα, Εμπουε, Μπαλτά, Σετζού, Καγιά (25' Ζαν), Σνάιντερ (74' Ουμούτ Μπουλούτ), Φελίπε Μέλο, Ριέρα (60' Αμραμπάτ), Ινάν, Μπρουμά, Ντρογκμπά.

Αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης-Κοπεγχάγη 4-0

(21', 65' Ρονάλντο, 71', 91' Ντι Μαρία)

Γιουβέντους-Γαλατασαράι 2-2

(78' πεν. Βιδάλ, 87' Κουαλιαρέλα - 36' Ντρογκμπά, 88' Ουμούτ Μπουλούτ)

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 6 10-1

2. Γιουβέντους 2 3-3

3. Κοπεγχάγη 1 1-5

4. Γαλατάσαραϊ 1 3-8

Επόμενη αγωνιστική (23/10)

Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους

Γαλατάσαραϊ-Κοπεγχάγη

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

Αντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3

(17', 56', 72' Μήτρογλου)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 3-0

(5', 30' Ιμπραΐμοβιτς, 25' Μαρκίνιος)

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 6 7-1

2. Ολυμπιακός 3 4-4

3. Μπενφίκα 3 2-3

4. Αντερλεχτ 0 0-5

Επόμενη αγωνιστική (23/10)

Αντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν

Μπενφίκα-Ολυμπιακός

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν 1-3

(80' Νεγρέδο - 7' Ριμπερί, 56' Μίλεν, 60' Ρόμπεν)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτόρια Πλζεν 3-2

19' Τόσιτς, 29' Χόντα, 78' αυτ. Ρέζνικ - 4' Ραϊτόραλ, 90' Μπάκος

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 6 6-1

2. Μάν. Σίτι 3 4-3

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 3-5

4. Πλζεν 0 2-6

Επόμενη αγωνιστική (23/10)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάν. Σίτι

Μπάγερν-Πλζεν
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ