2013-10-02 20:03:59
Φωτογραφία για Στα 78,9 εκατ. έφτασε το claw back στα φάρμακα
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Η αυτόματη επιστροφή που επιβλήθηκε στις εταιρείες φαρμάκων απέφερε κέρδη περίπου 80 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Υγείας.

Στα 78,9 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το ποσό αυτόματης επιστροφής (claw back) που επιβλήθηκε στις φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας.

Όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, με έγγραφό του διαβιβάστηκε στη Βουλή, «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2012 υπήρξε συμμόρφωση με τον στόχο διαμόρφωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μετά την επιβολή του claw back προς τις φαρμακευτικές εταιρείες ύψους 78,9 εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς πραγματοποιήθηκε μείωση κατά 1 δισ. ευρώ μεταξύ των ετών 2011 και 2012».

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υφυπουργός Υγείας, με βάση τον μνημονιακό στόχο, η φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να μειωθεί προοδευτικά μέχρι το τέλος του 2014 στο επίπεδο του 1% του ΑΕΠ που αποτελεί και τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στόχος που έχει θεσπιστεί είναι μείωση δαπάνης το 2012 κατά 1,076 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2011.


Μειώνει τις επικουρικές το ΤΕΑΥΦΕ

Σε μειώσεις στο ύψος των επικουρικών συντάξεων προχώρησε η διοίκηση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών.

Οι μειώσεις ύψους 12,81% κατά μέσον όρο, θα γίνουν σε επικουρικές συντάξεις άνω των 200 ευρώ και θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Αιτία των μειώσεων, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι η μείωση κατά 20% που έχει σημειωθεί στα έσοδα του ταμείου από ασφαλιστικές εισφορές, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι μειώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν από την καταβολή των συντάξεων του μηνός Οκτωβρίου.
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ