2013-10-02 01:45:04
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για στήριξη από το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Πύργου
Ανασφάλιστοι, άνεργοι και γενικότερα άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στο τμήμα Πρόνοιας (κτίριο της πρώην Νομαρχίας γ’ όροφος) του Δήμου Πύργου, προκειμένου να ενταχθούν στις λίστες εκείνων που θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα παρέχει δωρεάν το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της πόλης.

Δικαιούχοι για ένταξη στα μητρώα του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πύργου είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου, Ανασφάλιστοι, Άνεργοι, Άτομα που τεκμηριωμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχια και Άτομα που στερούνται και «βιβλιαρίου απορίας και συνταγολογίου» που εκδίδεται από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας ή τις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Πύργου στην κ. Αδαμαντία Τσακανίκα (ώρες 09.00 έως 13.00 μμ τηλ: 26213 60441 και 26213 60430, 26213 60431) είναι: Εκκαθαριστικό Εφορίας και Ε9, Πιστοποιητικό ότι στερείται ασφαλιστικής και Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (από το Ασφαλιστικό του Ταμείο και από το τμήμα Προνοίας του Δήμου), Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδίδεται από τον Δήμο.


Η αξιολόγηση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνει από Επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί και αποτελείται από εκπρόσωπο της Πρόνοιας του Δήμου Πύργου, Κοινωνικό Λειτουργό του Δήμου Πύργου, εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου και της τοπικής Εκκλησίας, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας ή αναπληρωτή του και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας ή αναπληρωτή του.

Αρχές Οκτώβρη

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αναμένεται να λειτουργήσει τις πρώτες βδομάδες του Οκτώβρη, στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) ύστερα από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, του Δήμου Πύργου, του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εργατικού Κέντρου Πύργου, φορείς που θα έχουν και την εποπτεία του.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αρχικά θα λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα από τις 6 έως τις 8 το βράδυ και θα στελεχώνεται από έναν ή μια Γενική Ιατρό ή Παθολόγο που θα ορίζονται από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου Ολυμπίας ενώ το Φαρμακείο από Φαρμακοποιό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας.

Συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων

Εξάλλου θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεκάδες συμπολίτες έχουν ήδη προσφέρει φάρμακα που πλέον δεν χρειάζονται για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου ωστόσο η συλλογή σκευασμάτων συνεχίζεται πρωινές ώρες, τόσο από το γραφείο του Ιατρικού Συλλόγου (Γρηγορίου Ε΄ έναντι δικαστηρίων) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου (Πατρών 26, β’ όροφος) όσο και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πύργου (παλιό Νοσοκομείο).
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ