2013-10-01 06:39:04
Φωτογραφία για Ποτέ δεν πήρα στα σοβαρά τα σενάρια των παραιτήσεων βουλευτών, είπε ο Ευ. Βενιζέλος
Σίγουρος πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπογράμμισε, πάντως, την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα «με ψυχραιμία» στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Όπως είπε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, «ποτέ δεν εξέλαβα στα σοβαρά τα σενάρια των παραιτήσεων» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει μια κοινοβουλευτική κρίση». Όπως είπε, «κανείς δεν θα εξευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς» και υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το Σύνταγμα προβλέπει με ακρίβεια τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση παραίτησης, κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα εκλογών. Την ίδια στιγμή, άφησε αιχμές για όσους «κρύβονται πίσω από τον κύριο Μιχαλολιάκο» για να προωθήσουν μια μικροκομματική πολιτική. «Είναι θλιβερό τη στιγμή που η Δημοκρατία δείχνει την ισχύ της και ενεργοποιούνται οι θεσμοί, κάποιοι να μένουν σε μια μίζερη μικροκομματική λογική» τόνισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε, μάλιστα, τους πάντες να δουν τι συμβαίνει στην Ιταλία με την κυβερνητική αστάθεια και πώς αντιδρούν οι αγορές.


Όπως είπε, ένα από τα θέματα που έθεταν όλοι οι συνομιλητές του στις ΗΠΑ ήταν και αυτό της Χρυσής Αυγής. «Το θέμα αυτό τίθεται στο εξωτερικό όσο και το θέμα της οικονομικής κρίσης» ανέφερε, και εξήγησε πως υπήρξε ικανοποίηση από τους συνομιλητές του για το γεγονός ότι Πολιτεία ενεργοποιήθηκε για να διασφαλίσει τους θεσμούς. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό, αλλά, όπως εξήγησε, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση. «Νιώθω ικανοποιημένος για τις εξελίξεις στο θέμα της ΧΑ» ανέφερε και υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε εδώ ένα χρόνο θέσει το θέμα της ενεργοποίησης των κομμάτων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε πως οι επιπτώσεις της κρίσης είναι δυσβάσταχτες για τις ελληνικές οικογένειες, αλλά όπως είπε, όταν έχουμε θέματα δημοκρατίας δεν συγχωρείται καμία έκπτωση και καμία ολιγωρία. Τόνισε, πάντως, πως η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στην ονομασία της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Τόνισε μάλιστα ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να βοηθήσει την ενσωμάτωση της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας στηρίζει σταθερά εδώ και περίπου μία 20ετία την ανάπτυξη της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, όσον αφορά το Κυπριακό, η ελληνική πλευρά θεωρεί απαραίτητο όποια λύση επιλεγεί για την επίλυση του Κυπριακού να τεθεί στην κρίση των δύο κοινοτήτων μέσω δημοψηφίσματος. Επανέλαβε, δε, ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ενώ θα συζητηθεί και στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στα Τίρανα.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ