2013-09-30 00:25:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Εκδηλώσεις για την επανακομιδή της τίμιας κάρας του Αποστόλου Ανδρέα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για 49 χρόνων από την επανακομιδή της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, στην Πάτρα.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκαν με τη λιτανεία της Τίμιας Κάρας στους δρόμους της πόλης . Από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, και ο Επίσκοπος Διαυλείας και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, κ. Γαβριήλ.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα στην οποία με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος και χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο του Ναού Προκόπιο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ με την ιερά πομπή που ξεκίνησε από τον Ι.Ν. του Πολιούχου στην Ιχθυόσκαλα Πατρών, όπου και τελέστηκε αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου να μεταφέρει δια θαλάσσης την τιμία κάρα με φέρυ-μποτ στην προβλήτα του Μόλου της Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου τελέστηκε η καθιερωμένη ευχαριστήρια δοξολογία παρουσία Αρχών και φορέων της Πάτρας, αναβιώνοντας τις σκηνές της λαμπρής υποδοχής της Τίμιας Κάρας από τη Ρώμη στην αχαϊκή πρωτεύουσα στις 26 Σεπτεμβρίου 1964.
patrastimes.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ