2013-09-27 18:27:03
Φωτογραφία για Nέα Βόμβα: Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Αθανάσιου Ορφανίδη [video]
Ενταλμα σύλληψης εναντίον τους τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, καθώς αυτός δεν παρουσιάστηκε σε διαδικασία που αφορά αγωγή εναντίον του για το θέμα των αξιογράφων.

Ο Δικαστής της υπόθεσης εξέδωσε το ένταλμα καθώς ο κ. Οφανίδης δεν παρέστη στο δικαστήριο στο οποίο είχε κληθεί.

Ο δικηγόρος του πολίτη, που καταχώρησε την αγωγή, ανέφερε ότι πληροφορίες φέρουν τον κ. Ορφανίδη να βρίσκεται στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί την απουσία του ίδιου ή του δικηγόρου του από το δικαστήριο. Πρόσθεσε πως εναπόκειται στις αστυνομικές αρχές κατά πόσον θα κριθεί αναγκαία η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του κ. Ορφανίδη.

Πρόκειται για υπόθεση αξιόγραφων αξίας 400,000 ευρώ η οποία καταχωρίστηκε από παραπονούμενο στο δικαστήριο. Σήμερα εξεταζόταν η εν λόγω υπόθεση και δεν παρέστη ούτε ο κ. Ορφανίδης ούτε δικηγόρος. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης.


Σε σχέση με τους Ευγένιο Μπουλούτα και Αντρέα Βγενόπουλο οι δικηγόροι τους ζήτησαν αναβολή με την αιτιολογία ότι δεν είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν τα επιδοτήρια.

Το δικαστήριο θα συνέλθει εκ νέου στις 14 Νοεμβρίου για να ελέγξει κατά πόσον εκτελέστηκε ή όχι το ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια ώρα την τιμωρία των ενόχων για το σκάνδαλο των αξιογράφων ζητούν επιτακτικά οι κάτοχοι αξιογράφων. Ζήτησαν εκ νέου την τήρηση της δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποζημίωση των κατόχων, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα ακολουθήσει μεγάλη επανάσταση, αφού όπως δηλώνουν υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν άστεγοι.
sigmalive.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ