2013-09-27 03:24:03
Φωτογραφία για «Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, αλλά όχι από την προσπάθεια για τη χώρα»
Στις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται σήμερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή επανέλαβε ότι θα πρέπει να ορθωθεί ένα τείχος κι ένα μέτωπο όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του φασισμού και επεσήμανε ότι η Δημοκρατία μας έχει αντοχές και δυνάμεις . Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο ναζιστικό, εγκληματικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φίδι έχει δυστυχώς εκκολαφθεί και εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενο και συνθήκες στην κοινωνία.

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, είπε ότι αυτό που θα πρέπει πρώτα να γίνει, είναι να ελεγχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. «Αυτό που απαιτείται είναι κοινό μέτωπο κατά του φασισμού», επανέλαβε.


Αναφερόμενος στην επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την κυβέρνηση και στη συνέχεια να αποχωρήσει, είπε ότι «δεν αποχωρήσαμε μόνο για τα γνωστά γεγονότα της ΕΡΤ - λέγοντας σχετικώς πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι - αλλά σημειώθηκαν συμπεριφορές από την πλευρά της ΝΔ, που ήθελαν την κυβέρνηση να είναι μονοκομματικής αντίληψης και συμπεριφοράς .

«Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, αλλά όχι από την προσπάθεια για τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές - εταίρους μας προκειμένου να απαγκιστρωθεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και να οδεύσει προς τη μεταμνημονιακή περίοδο, με προωθούμενο το μέγεθος της ανάπτυξης, με ανάταση των οικονομικά ασθενέστερων, επισημαίνοντας ακόμη ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει δίχτυ προστασίας των ανέργων και των ασθενέστερων στρωμάτων.

Επίσης μίλησε για την αναγκαιότητα προώθησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά σημείωσε ότι η προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση, στο βαθμό που συνδέει την κινητικότητα με τις απολύσεις, δεν οδηγεί σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απαρίθμηση.

Για τα όσα αναφέρονται για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε πως αν αφαιρεθούν οι δημόσιες δαπάνες που πρέπει να ενταχθούν στον συνυπολογισμό και οι οποίες ακόμα δεν έχουν μπει, τότε η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τον αριθμό αυτό θα είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε συνεργασία και απέκλεισε, την ίδια στιγμή, συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, για δε για τα περί συνεργασίας του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο κοινός στόχος, που είναι η σωτηρία της πατρίδας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είχε, επίσης, συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, καθώς και την τελευταία ανακοίνωση της πρωτοεμφανιζόμενης «Κοινότητας των Εφέδρων», που, όπως είπε, ανεξάρτητα από την πραγματική της βαρύτητα, εκθέτει τη χώρα Διεθνώς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ