2012-04-10 06:44:06
Φωτογραφία για Στην Αχαΐα θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες υποψήφιο τον Γ. Παπανδρέου...
...Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - Τι δηλώνουν στο attacktv.gr Κατσικόπουλος, Κίτρου, Παπαγιαβής και ΛάζαρηςΑργά αργά αρχίζουν να μπαίνουν οι "ψηφίδες" στη θέση τους στον εκλογικό συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, αν και η αίσθηση είναι ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν, μέχρι να ισχυριστεί κανείς πως όλα είναι έτοιμα.

Για παράδειγμα, μία μεγάλη εκκρεμότητα, από την οποία, όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, θα εξαρτηθούν πολλά, είναι το τι θα απογίνει τελικά με την υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού και τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Και τούτο με το δεδομένο ότι, ως διατελέσας πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου εκλέγεται αυτοδικαίως, χωρίς σταυρό -με την απαραίτητη, φυσικά, προώθηση να κατακτά τουλάχιστον μία έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια το κόμμα του. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, παρά τα όσα έχουν αναφερθεί για υποψηφιότητά του στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη ή σε εκλογική περιφέρεια του Ανατ. Αιγαίου.


Κάτι τέτοιο, βέβαια, αναπόφευκτα μειώνει κατά μία τις έδρες που διεκδικούνται από τους υπόλοιπους, ίσως δε να έχει και αυτό παίξει το ρόλο του -πέραν, οπωσδήποτε, από τη γενικότερη πολιτική συγκυρία- και για τη μεγάλη απροθυμία που παρατηρήθηκε από πλευράς τοπικών στελεχών, για να εμπλουτίσουν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο του Κινήματος.

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι

Με βάση πάντα τις τελευταίες πληροφορίες από το προεκλογικό "στρατόπεδο" του ΠΑΣΟΚ (όπου τα θεσμικά όργανα κρατούν "σφραγισμένα" τα στόματά τους) τα πράγματα έχουν πια ξεκαθαρίσει σε σχέση με κάποια ονόματα που είχαν ακουστεί έντονα για συμμετοχή στο συνδυασμό του κόμματος στο Νομό, πέραν των δύο εναπομεινάντων βουλευτών Αχαΐας του Κινήματος (Κ. Σπηλιόπουλου και Θαν. Παπαδόπουλου), που θα είναι δικαιωματικά και πάλι υποψήφιοι. Π.χ., ο γνωστός πνευμονολόγος Μιχάλης Κίτρου, ιστορικό στέλεχος του Κινήματος στην Αχαΐα, ερωτηθείς από το attacktv.gr, τόνισε πως το πράγμα πλέον είναι τελειωμένο και, αφού προϋπήρξε κάποια αμφιταλάντευσή του για το τι τελικά θα πράξει, τώρα πια ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Εξάλλου, μιλώντας επίσης στο attacktv.gr, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (υπεύθυνος για την Αιτωλοακαρνανία), επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημ. Κατσικόπουλος, επιβεβαίωσε ότι απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση να είναι υποψήφιος και πρόσθεσε: "Έχω στηρίξει, έχω βοηθήσει, στηρίζω τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Όμως, από την πρώτη στιγμή τούς είχα πει ότι δεν θα είμαι υποψήφιος, σεβόμενος αυτά που είχα δηλώσει προεκλογικά, ότι με ενδιαφέρει ο Δήμος της Πάτρας κι εδώ θα μείνω. Αυτά τους τα είχα πει εδώ και αρκετούς μήνες και εμμένω, διότι πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων".

Διαψεύδει ότι έθεσε "βέτο"

Παράλληλα, ο κ. Κατσικόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά αναγραφές σε μερίδα του τοπικού Τύπου, σχετικά με δήθεν βέτο που έθεσε για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τόσο της τέως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Βίβιαν Σαμούρη, όσο και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Παπαγιαβή, τα ονόματα των οποίων "έπεσαν" στο τραπέζι της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή των Βαΐων, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, παρουσία του οργανωτικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, δημάρχου Καλλιθέας και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Κώστα Ασκούνη.

"Είναι αναληθή και ανακριβή τα όσα γράφτηκαν, σχετικά με δικές μου αντιρρήσεις, όσον αφορά τα πρόσωπα της Βίβιαν Σαμούρη και του Παναγιώτη Παπαγιαβή", ανέφερε επί λέξει ο κ. Κατσικόπουλος, επιχειρώντας να άρει εν τη γενέσει τους τυχόν παρεξηγήσεις, κάτι που μένει να κριθεί στην πορεία κατά πόσον επιτεύχθηκε.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σαμούρη από μέρες είχε διασαφηνίσει, με γραπτή της δήλωση, ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, παρά τις σχετικές προτάσεις που δέχτηκε.

Δύο "ναι" και ένα "όχι"

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία που είχε το attacktv.gr με τον κ. Παπαγιαβή, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007 απέρριψε ασυζητητί οποιοδήποτε ενδεχόμενο καθόδου του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Αντίθετα, ο πρώην αντιδήμαρχος της Πάτρας Γιώργος Λάζαρης επιβεβαίωσε στο attacktv.gr ότι αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, κάτι που, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ισχύει και για την πρόεδρο του ΣΟΨΥ Πάτρας και πρώην αναπληρώτρια γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ, Αγγέλα Τριανταφύλλου.

Τέλος, ασαφές παραμένει, προς το παρόν, τι προτίθεται να πράξει ο αντιδήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, που επίσης προτάθηκε για να συμπεριληφθεί στο συνδυασμό.

Σε κάθε περίπτωση, τα κενά είναι ακόμη αρκετά, αν και παραδοσιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται καθησυχαστικά, υπενθυμίζοντας ότι ανέκαθεν στην Αχαΐα το ψηφοδέλτιο "έκλεινε" από τα τελευταία, κάτι που είναι απολύτως αναμενόμενο να συμβαίνει υπό τις ιδιάζουσες σημερινές περιστάσεις.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ