2013-09-25 08:27:48
Φωτογραφία για Τα χρέη έπνιξαν τη ΝΔ: Γιατί αφήνει τη Ρηγίλλης
Σοφή απόφαση, θα πει κανείς. Η ΝΔ αποφάσισε να ξενοικιάσει το κτίριο (Ρηγίλλης) στο οποίο πλήρωνε ενοίκιο ύψους 13.000 ευρώ το μήνα και να κρατήσει το άλλο κτίριο (Συγγρού), για το οποίο πληρώνει νοίκι περίπου 90.000 ευρώ το μήνα. Είναι κι αυτή μια λογική για τις περικοπές, που μακάρι η κυβέρνηση να μην τις εφάρμοζε μόνο στις δικές της πλάτες, δηλαδή στο κόμμα.

Και τι ειρωνία: Το κτίριο της Ρηγίλλης, ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη διαχείριση των κληροδοτημάτων την κάνει κεντρικά το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ίδιο Πανεπιστήμιο που έκλεισε, λόγω των περικοπών. Και, από την άλλη, το κτίριο της Συγγρού, ανήκει στον μεγαλοκατασκευαστή Μπάμπη Βωβό, ο οποίος… έχει ξεχάσει πόσα νοίκια του χρωστά η ΝΔ. Υπάρχει, ξέρουμε, ένα ποσό από 20 νοίκια που δεν έχουν πληρωθεί. Περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ χρωστούμενα σε νοίκια και δεν έχει γίνει έξωση. Κατά τα λοιπά, οι κακομοίρηδες άνεργοι που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, με το νέο νόμο, αν χρωστούν δύο νοίκια πετιούνται στο δρόμο
. Νόμος αλά ελληνικά. Μόνο για τους άλλους Να ήταν βέβαια μόνο αυτά… Η ΝΔ, αναγκάζεται να αφήσει το κτίριο της Ρηγίλλης. Μα, δεν είναι “ευτελές” το ποσό των 13.000 το μήνα, όταν το κόμμα έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος από την κρατική επιχορήγηση (εδώ δεν κάνουμε αποκρατικοποιήσεις, ε;) των 48,8 εκατομμυρίων ευρώ που πήραν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι παράνομα; (Επισημαίνουμε εδώ ότι η iTabloid.gr πρώτη και μόνη έχει αναδείξει και επιμένει στο παράνομο των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων που πήραν δάνειο και από κρατική τράπεζα με το… κληρονομικό χάρισμα, δηλαδή υποθηκεύοντας την κρατική επιχορήγηση που θα έπαιρναν το 2016, αφού ξέρουν ότι και τότε θα βρίσκονται στη Βουλή- και κανείς δεν μπήκε φυλακή γι’ αυτό).

Ε, λοιπόν, το ποσό δεν είναι καθόλου ευτελές ακόμα και για έναν μεγιστάνα που ζει από την κρατική επιχορήγηση. Για την ακρίβεια, η ΝΔ, έχει πάρει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ (επίσης μετακόμισε, επειδή δεν μπορούσε να σηκώσει το ενοίκιο), αυτόν της χρεοκοπίας. Και για να μη λέμε λόγια του αέρα:

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, ο μεγαλύτερος κομματικός οφειλέτης σήμερα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Τα χρέη της, φτάνουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, με οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα 105 εκατομμύρια ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς 15 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που χρωστά 114 εκατ. ευρώ, με οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα σχεδόν 97 εκατομμύρια, στη Marfin Εγνατία 10 εκατομμύρια, στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

http://www.itabloid.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ