2013-09-25 00:08:02
Φωτογραφία για Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας παίρνει θέση για το Πανεπιστήμιο
Την δεκαετία του΄50 συγκεκριμένα 4/11/1950 για πρώτη φορά στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με εισήγηση του Προέδρου του Ανδρέα Χρ. Παπανδρέου στην «Επιτροπή Πόλης» προτείνεται η δημιουργία του Γ΄ Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Ακολουθεί μία πορεία επίπονων και επίμονων αγώνων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου, με οδηγό την άποψη «πιστεύω ότι από ημάς και μόνον εξαρτάται η επιτυχία ή αποτυχία των αιτημάτων», τα καταστήματα κλείνουν, η «Επιτροπή Πόλης» «ξεσηκώνει» όλη την πόλη, παρά την άποψη του Δημάρχου ότι το αίτημά μας να περιορισθεί «στην δημιουργία μόνο σχολής», η διαφωνία σύντομα ξεπερνιέται η συλλογική προσπάθεια δίνει αποτέλεσμα.

Το Γ΄ Πανεπιστήμιο Πάτρας ιδρύεται με το Ν.Δ. 4425 και δημοσιεύεται την 11/11/1964.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε λίγους μήνες γιορτάζει με την πόλη τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, στην πορεία απέκτησε την υπόσταση ενός μεγάλου και σημαντικού ιδρύματος, γνωστό διεθνώς δικαιώνοντας όλους όσους οραματίζονται την ίδρυσή του από την δεκαετία του 1950 πενήντα χρόνια δημιουργίας, προσφοράς που έδωσε στην κοινωνία πολλούς επιστήμονες με αξιόλογη μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση.


Το Πανεπιστήμιο είναι της πόλης και η λειτουργία και βιωσιμότητα του ενδιαφέρει όλη την πόλη, το Νομό, την περιφέρεια, τη χώρα.

Οι απολύσεις 180 υπαλλήλων θα επιφέρουν την δυσλειτουργία , σταδιακά την υποβάθμιση του έργου, του σημαντικού πνευματικού ιδρύματος και τέλος το λουκέτο σε μια κρίσιμη στιγμή για την πόλη, τη χώρα την ανάπτυξη.

Πριν ένα χρόνο έχει επιχειρηθεί η καλλίτερη σύνδεση με την παραγωγή σε κοινή εκδήλωση του Πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα στην αγορά Αργύρη.

Σήμερα η διάλυση του Κοινωνικού, Οικονομικού ιστού της χώρας προχωρά μεθοδικά και με την διάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κράτος χωρίς επιστήμονες ποια αναπτυξιακή πορεία μπορεί να ακολουθήσει;

Προφανώς ο πρώτος λόγος είναι η ενίσχυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ο δεύτερος είναι ότι, δεν θέλουν την ανάπτυξη για την χώρα και επομένως αποκλείουν την έρευνα.

Επειδή το θέμα αφορά την κοινωνία προτείνουμε:

1. Μετάβαση με λεωφορείο όλων των φορέων της πόλης με επικεφαλής τους κ.κ. Περιφερειάρχη, Δημάρχους, συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία και ψήφισμα διαμαρτυρίας να καταθέσει στο Πρόεδρο της Βουλής.

2. Συγκέντρωση, ομιλία και πορεία σε συσκοτισμένη πόλη την Τετάρτη 9/10/2013 και ώρα 20:00.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ