2013-09-25 00:00:56
Φωτογραφία για Κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αγιά Λάρισας μας αναφέρει αναγνώστης
Μπορεί η Αγιά να μην έχει τον πληθυσμό άλλως κωμοπόλεων του ν. Λάρισας ( Ελλασόνα ή Τύρναβος) έχει όμως ένα σημείο που καθημερινώς δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό εστιάζεται σε ένα μικρό κομμάτι της Οδού Αγιοκάμπου. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από την αρχή της οδού και για 100 μέτρα βρίσκονται μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία εμποδίζουν την διέλευση των αυτοκινήτων και στα δυο ρεύματα. Ουσιαστικά λοιπόν στα 100 αυτά μέτρα ο δρόμος γίνεται μονόδρομος. Αυτό συμβαίνει διότι στο τμήμα αυτό της οδού βρίσκεται η Εθνική τράπεζα, το Ταχυδρομείο και μερικά ακόμη καταστήματα (φούρνος ανθοπωλείο κ.α). Οι πολίτες – πελάτες των παραπάνω καταστημάτων και υπηρεσιών θεωρούν σκόπιμο να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο δρόμο με αποτέλεσμα ο δρόμος να γίνεται μονόδρομος. Έτσι λοιπόν αν κάποιος ερχόμενος από τη Λαρίσης στρίψει δεξιά στην Αγιοκάμπου θα πρέπει πρώτα να σταματήσει στην αρχή της οδού και να τσεκάρει αν στο βάθος δεν έρχεται άλλο αυτοκίνητο
. Αν δεν έρχεται συνεχίζει την πορεία του. Αν όμως από το αντίθετο ρεύμα έρχεται αυτοκίνητο είναι αναγκασμένος να περιμένει να περάσει για να μπορέσει σα συνεχίσει την πορεία του. Λες και θέλουμε να περάσουμε κάνα στενό γεφυράκι σε κάνα βουνό. Και τα πράματα γίνονται χειρότερα όταν προσπαθεί να περάσει το δρόμο αυτό κάποιο φορτηγό. Ειδικά τις Παρασκευές που υπάρχει και η λαϊκή αγορά το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Τι κάνει όμως η δημοτική αρχή για το πρόβλημα αυτό που να τονίσω πως υπάρχει για χρόνια τώρα. Τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Θεωρώ πως μια λύση θα’ταν η τοποθέτηση πλαστικών κορινών ούτως ώστε να μη μπορούν να παρκάρουν ή να σταθμεύουν τα οχήματα εκεί. Μόνο έτσι θα μπορούσε ουσιαστικά να ελευθερωθεί το ένα ρεύμα της Αγιοκάμπου και ουσιαστικά να γίνει και πάλι κανονικός δρόμος. Επίσης καλό θα ήταν να υπάρξει αστυνόμευση και επιβολή κλήσεων στο συγκεκριμένο κομμάτι μήπως και πάψουν οι πολίτες να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους. Αλλά και πάλι δύσκολο να συμβεί αυτό μιας και οι αστυνομία του Α.Τ Αγιάς στήνει συνεχώς μπλόκο στη διασταύρωση Νερομύλων για να γράψει κάποιον που ξέχασε π.χ να ανανεώσει την ασφάλεια του οχήματος του. Προέχει αυτό από το να αστυνομεύει το επίμαχο σημείο της Αγιοκάμπου. Αλλά σου λέει αν στήσουμε μπλόκο θα’χουμε σίγουρες κάποιες κλήσεις. Και έτσι σίγουρα κάποια στάνταρ έσοδα για το δήμο μας.

Αυτά τα ευτράπελα συμβαίνουν στο δήμο μας. Ας κάνει λοιπόν ο δήμος κάτι για το θέμα αυτό. Δεν μπορεί κανείς από τη δημοτική αρχή να μην έχει διαπιστώσει το πρόβλημα αυτό. Αλλά και κανείς να μην έχει σκεφτεί ως με την τοποθέτηση κορίνων θα λυθεί το πρόβλημα. Έκτος λέω εκτός και αν αντιδρούν οι επαγγελματίες που βρίσκονται στο κομμάτι αυτό της οδού.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ