2013-09-23 23:30:13
Φωτογραφία για Opel 1.0 SIDI turbo με 85 kW/115 hp: Νέα πρότυπα τρικύλινδρων κινητήρων
Με 3 νέες οικογένειες κινητήρων και το λανσάρισμα 13 νέων κινητήριων μονάδων μέχρι το 2016, η Opel προχωρά με ταχείς ρυθμούς και στην αναβάθμιση της γκάμας των κινητήρων της. Ένας νέος, τρικύλινδρος SIDI (Spark Ignition Direct Injection) 85 kW/115 hp κάνει τώρα την παγκόσμια πρεμιέρα του στην IAA. Αυτός ο βενζινοκινητήρας 1.0 turbo είναι φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεί νέο πρότυπο πολιτισμένης λειτουργίας στην κατηγορία των τρικύλινδρων, διαθέτοντας ανώτερα χαρακτηριστικά που μειώνουν το επίπεδο θορύβων και κραδασμών σε σύγκριση με πολλές τετρακύλινδρες μονάδες. Η λιλιπούτεια κινητήρια μονάδα αποδίδει υψηλή ροπή 166 Nm από τις 1.800 μέχρι τις 4.700 rpm παρά τις μικροσκοπικές διαστάσεις της.

Ο 1.0 SIDI Turbo συνδυάζεται με ένα νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτή την κατηγορία ροπής. Με απόβαρο μόλις 37 kg, είναι περίπου 30% ελαφρύτερο από τη σημερινή έκδοση. Επίσης είναι εξαιρετικά συμπαγές, με μήκος μόνο 375mm.


Προσφέροντας ανώτερη ποιότητα αλλαγών σχέσεων με κοντή διαδρομή λεβιέ και απαιτώντας ελάχιστη προσπάθεια, το νέο κιβώτιο ενσωματώνει πολλές από τις βελτιώσεις που εφάρμοσε η Opel στα κιβώτια επόμενης γενιάς, όπως: γρανάζια με φαρδιές ασύμμετρες οδοντώσεις, συγχρονιζέ τριπλού κώνου για την 1η/2η σχέση, συγχρονιζέ διπλού κώνου για την 3η/4η σχέση, αλλά και συγχρονισμένη όπισθεν.

Το νέο κιβώτιο προορίζεται για μία ευρεία γκάμα μικρών και υπο-συμπαγών μοντέλων Opel με κινητήρες ροπής έως 220 Nm. Για βέλτιστη απόδοση σε κάθε χρήση, σχεδιάστηκαν 12 σετ κλιμάκωσης και 7 τελικές μεταδόσεις.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ