2012-04-09 23:15:04
Φωτογραφία για Κίνημα Δεν Πληρώνω: Ισπανία και Πορτογαλία, στον δρόμο που χάραξε η Ελλάδα
Οι χώρες τις Iβηρικής στα χνάρια της Ελλάδας. Έναν ακόμα περήφανο λαό, τον Ισπανικό, προσπαθούν με ζήλο οι πολυεθνικές και οι τράπεζες, να τον αλυσοδέσουν στα μνημόνια των άγριων μέτρων της απόλυτης φτώχειας. Θέλουν να τον γονατίσουν, να τον εξευτελίσουν και του βάζουν το δίλημμα: μέτρα, δάνεια και μνημόνια ή απόλυτη οικονομική καταστροφή.

Η γνωστή συνταγή επαναλαμβάνεται και εδώ.

Ή μπαίνετε στο ζυγό της εξάρτησης από τα φράγκα μας ή χρεοκοπείτε.

Κουραστήκαμε να ακούμε το ίδιο μονότονο λιβανιστήρι τους.

Το κεφάλαιο έχει προσλάβει κι εκεί μια ισπανική, αυτή τη φορά, μαριονέτα, τον Μαριάνο Ραχόι, ένα σκιάχτρο να φοβίζει το λαό ότι αντιμετωπίζει μια « οικονομική κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και όποιος δεν τη καταλαβαίνει κοροϊδεύει τον εαυτό του». Ο κύριος Ραχόι, δεξιός ψάλτης του συστήματος, τρομοκρατεί τους ισπανούς εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, λέγοντας τους ότι αν και «κανείς δεν συμπαθεί τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή η εναλλακτική είναι απείρως χειρότερη». Μας θυμίζει κάτι; Είναι οι γνωστοί μπράβοι που πουλάνε προστασία και εκβιάζουν τα δύσμοιρα θύματά τους. Ή θα σας προστατέψουμε το μαγαζί ή θα σας το κάψουμε.


Και για τη μικρότερη Πορτογαλία το ίδιο ακριβώς βιολί. Άναψε το πράσινο φώς για τη τέταρτη δόση του δανείου από το ΔΝΤ. Χαράς ευαγγέλια. Η Κομισιόν άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος ότι θα χρειαστεί και βήτα πακέτο στήριξης από τους γνωστούς, αχόρταγους τοκογλύφους.

Το κεφάλαιο για να επιζήσει θέλει να κινείται και να αυγατίζει. Να δανείζει με δυσβάστακτα επιτόκια τα θηράματα του κι έτσι να τα κρατάει σε αιώνια ομηρεία.

Η Γερμανία κέρδισε σε δύο χρόνια πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια της προς τη μικρή μας χώρα. Δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και μας δανείζει με τοκογλυφικό. Το ομολόγησε ο ίδιος νεοεκλεγείς από την «γερουσία» των φίλων του ΠΑΣΟΚ κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος. Μας συγκίνησε με την ειλικρίνεια του. Έχουμε εκλογές και είχε μια αναλαμπή αλήθειας, προ του τέλους, προς άγραν εκλογικής πελατείας. Μέχρι που αποστασιοποιήθηκε τελείως από το «σύντροφό» του, Γιωργάκη και προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός είναι καλό παιδί και δε θα φορτω! θεί της αποτυχίες, του ομοτράπεζου, κακού αρχηγού του κόμματός του, που βύθισε τη χώρα στην οικονομική και ψυχική εξάντληση. Υπερηφανεύεται ότι μας έσωσε από την χρεοκοπία με το PSI (ανταλλαγή ομολόγων- κούρεμα) και τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν μας εξηγεί βέβαια, γιατί ενεργοποιήθηκαν τα CACs, δηλαδή η ρήτρες συλλογικής δράσης, που υποχρεώνουν την μειοψηφία των ιδιωτών ομολογιούχων, να μπουν αναγκαστικά στο PSI και επίσης γιατί ενεργοποιήθηκαν τα CDS (Ασφάλιστρα κινδύνου χρεοκοπίας μιας χώρας).

Όταν ενεργοποιούνται τα CDS τότε βρισκόμαστε σε χρεοκοπία, όπως λένε και οι οικονομολόγοι του συστήματος. Οι λαοί των χωρών που ήδη βρίσκονται ή πρόκειται να μπουν στο μηχανισμό στήριξης από τη γνωστή συμμορία της τρόικας, μαζί με τους λαούς των πλούσιων χωρών, που τρώνε ακόμη λίγα ψίχουλα από το τραπέζι των αφεντικών τους πρέπει να ενωθούν και να αγωνιστούν, από κοινού, για να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Να πάρουν πίσω τις ζωές τους. Να καταλάβουν ότι με το όπλο της αλληλεγγύης μπορούν να κάνουν θαύματα. Να μην ελπίζουν σε κανενός τη διαμεσολάβηση. Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους. Είναι το 99% και μπορούν.

«Τους βλέπουμε μεγάλους γιατί είμαστε γονατιστοί. Ας εγερθούμε»

Aντεπίθεση τώρα!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

kinimadenplirono.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ