2013-09-23 12:43:59
Φωτογραφία για Άσαντ: Θα τιμήσουμε όλες τις συμφωνίες που συνήψαμε
REUTERS

To ρεπορτάζ του ReutersTην διαβεβαίωση ότι η Δαμασκός θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει έδωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν ανησυχεί για το σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Δεν ανησυχώ. Από την ανεξαρτητοποίησή της, η Συρία τήρησε όλες τις συνθήκες που υπέγραψε», δήλωσε ο σύρος πρόεδρος στον δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό σταθμό China Central Television.

Όπως επεσήμανε ο Άσαντ, «η Κίνα και η Ρωσία διαδραματίζουν έναν θετικό ρόλο στο Σ.Α ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα επικρατήσει η όποια δικαιολογία για ανάληψη στρατιωτικής δράσης».

«Και το πιο σημαντικό, θέλω να τονίσω, ότι καταθέτοντας το σχέδιο ψηφίσματος στο Σ.Α του ΟΗΕ ή καλώντας τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία προσπαθούν να βγουν νικητές σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας που είναι ο φανταστικός τους εχθρός. Επομένως, η Συρία δεν θα πρέπει να ανησυχεί από την όποια τέτοια συμφωνία επί του σχεδίου», κατέληξε ο Άσαντ.

Η συριακή κρίση θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν κατά την 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ανοίγει αύριο στη Νέα Υόρκη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό πρακτορείο
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ